Aylin Sekizkök: 15 Temmuz hain darbe girişimini Devletimizin ve milletimizin üstün gücüyle bertaraf ettik

15 Temmuz 2021 Perşembe |

Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Sayın Aylin Sekizkök’ün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Bulgaristan’daki vatandaşlara ve soydaşlara yönelik Mesajı

Beş yıl önce bugün millet iradesine karşı yapılan 15 Temmuz hain darbe girişimini Devletimizin ve milletimizin üstün gücüyle bertaraf ettik. Bu tarihi, her yıl ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ olarak anıyoruz.

15 Temmuz 2016 gecesi, Türk Silahlı Kuvvetleri içine yıkım amacıyla sızmış organize bir suç şebekesi ulusal irade, demokratik rejim ve anayasal düzeni darbeyle devirmeye kalkıştı. Bu alçak girişim, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Güçlerimizin kudreti ve milletimizle el ele önlendi. 

Çok uzun yıllar içerisinde, gizli ve sistematik şekilde Devlet mekanizmaları içerisine sızan FETÖ’cü teröristler, 15 Temmuz gecesi başlattıkları saldırılarda 251 masum sivili şehit ettiler ve binlerce vatandaşımızı yaraladılar. Terörizmle mücadelede başat birimlerimizden olan Özel Harekat Merkezimizde görevli 51 polisimiz şehit edildi. Anayasal düzenimize karşı yürüttükleri bu terörist saldırıda, milletvekillerimizin bu saldırıya karşı birlikte mücadele için içeride bulunduğu sırada Türkiye Büyük Millet Meclisimizi bombaladılar.

Suç şebekesi FETÖ’nün geçmişi hukuksuzlukla doludur. FETÖ üyeleri, devlet erkini elde etmek için sivil ve askeri bürokrasi ile yargı kurumlarına uzun yıllar boyunca sızmışlar; elde ettikleri önemli pozisyonları, hukuk ve kurumların sistemli olarak aşındırılması ve yıpratılması suretiyle kamu düzenine, zarar vermek için suistimal etmişlerdir. Devlet kurumlarına giriş sınavlarının sorularının çalınması, yasadışı dinleme, şantaj, haraç, sahte yargılama ve soruşturmalarla yıldırma FETÖ mensuplarının başvurdukları temel yöntemler arasındaydı. 

FETÖ’nün kanlı darbe girişimi, siyasi ve ekonomik amaçlar güden bu örgütün gerçek yüzünü gün yüzüne çıkarmıştır. Devletimizin FETÖ’ye karşı tavizsiz ve kesintisiz olarak başlattığı mücadele tüm gücüyle devam edecektir. 

Bu vesileyle, Bulgaristan’da yaşayan vatandaşlarıma ve soydaşlarıma ayrıca seslenmek istiyorum.

Alçak darbe girişiminin ardından işbirliğine çok açık bir yaklaşım sergilemelerinden dolayı dost, müttefik ve komşu Bulgaristan’a müteşekkiriz. Bulgaristan makamlarıyla çok yakın ilişkilerimiz sayesinde, Bulgaristan’da bulunan terör örgütü elebaşlarının bir kısmı ülkemize sınırdışı edildi; birçoğuna ülkeye giriş yasağı kondu; ayrılmak durumunda kaldılar.

Her fırsatta dile getirdiğim gibi, FETÖ’nün sinsi girişimlerine karşı daima gözümüz açık olmalı.  Bulgaristan’da okul ve medya yapılanmaları devam ediyor. Sofya’da ve Filibe’de okullarının kapatılması veya devri konusunu Bulgaristan makamlarıyla bütün temaslarımızda ele alıyoruz; bu konuda biz kararlıyız. FETÖ’nün bu okulların niteliği konusunda da çok dikkatli olmanızı, veli olarak, bir anne olarak, iki çocuk annesi olarak, sizden özellikle istirham ediyorum. 

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesini damarlarında hisseden büyük milletimiz bütün kesimleriyle tek vücut olmuş ve kanlı darbe girişimini meydanlarda bastırmıştır. Milletimiz hep bir ağızdan “Türkiye Geçilmez” demiştir.

Bugün de her alanda “Türkiye Geçilmez” diyoruz. Türkiye, dış politikadan savunmaya, ulaştırmadan enerjiye, teknolojiden havacılığa, eğitimden sağlığa emin adımlarla daha da parlak geleceğini inşaa ediyor.  Evrensel ilkeler ve bin yıllık devlet geleneği üzerine inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. 

Bu vesileyle, Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, Gazilerimize saygı ve şükranlarımızı sunuyorum.  Dost, müttefik ve komşu Bulgaristan makamlarına ve vatandaşlarına Türkiye ile dayanışmalarından dolayı teşekkür ediyor; vatandaşlarımızı ve Soydaşlarımızı sevgiyle kucaklıyorum.

Aylin Sekizkök

T.C. Sofya Büyükelçisi