HÖH KIRCAALİ TEŞKİLATINDA GERGİNLİK

1 Aralık 2011 Perşembe |

Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisinin Kırcaali İlçe Teşkilatında sular durulmuyor. 23 Ekimde gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından partinin ilçe teşkilatının başına kimin geçeceği konusunda tartışma devam ediyor. Parti içinde iki grup oluşmış durumda. Gruplar, Eski içişleri bakan yardımcısı görevinde bulunan ve şimdi ilçe meclis üyesi olan Raif Mustafa ile üçüncü kez belediye başkanı seçilen hasan Azis arasında bölünmüş durumunda. Mustafa’nın grubu partinin ilçe başkanlığına kendisini getirmek isterken, diğer grup ise Niyazi Şakir’i ilçe başkanlığında görmek istiyor.
İki grup arasında uzlaşma sağlanamayınca Genel Başkan Ahmet Doğan taraflara süre vererek 2 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek partı genel kurulu toplantısına kadar anlaşmaları için süre tanıdı.

DOĞAN YARDIMCISINI KIRCAALİ’YE GÖNDERDİ

Doğan tarafından verilen sürenin dolmasına bir gün kala taraflar anlaşamayınca organizasyon işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ruşen Riza bu gün erken saatlerde Kırcaali’ye gelerek taraflarla görüşmeye başladı.
Şıanda toplantılar sürüyor ancak ızlaşma sağlanıp sağlanamayacağı henüz belli değil.

DEĞİŞİM Mİ ÇIKAR KAVGASI MI

Parti lideri Ahmet Doğan’ın, Raif Mustafa’nın ilçe teşkilatının başına geçmesi konusunda ısrar ettiği belirtilirken, bu ısrar parti içinde statükonun kırılmasına yönelik adımlardan biri olarak yorumlanıyor. Bu görüşü destekleyenler, Doğan’ın partide değişimin gerekliliği konusunu kavradığını savunuyor.
Ancak bunun olabileceğine inanmayanlar da var. Onlara göre ise partinin Kırcaali ayağındaki tartışma kişisel çıkarların kesişmesinden başka bir şey değil.

AJANS BG