Sofya’yı kim yakıyor?

13 Aralık 2011 Salı |

Biri veya birileri Bulgaristan’da park halindeki otomobilleri benzin döküp siz uyurken yakmaya devam ediyor. Bir ay içinde 40’a yakın araç yakıldı. Peki araçları yakanların amacı nedir?
İlgili kurumlar da bilmiyor. Şimdilik!
İlk önce 'piromani' hastalığı ile boğuşan birinin icraatı denildi. Hani bir psikiyatrik bozukluk dürtü ile yangınlar başlatan mechul bir piromani hastası hedef gösterildi. Ancak psikologlar sözkonusu eylemlerin bir ateş hastasının işi olamayacağını belirtiyor.
Başka bir iddia ise yangınların çıkarıldığı başkent Sofya’daki ücretli otopark sahiplerinin bu işte parmağı olabileceğini savunuyor. Amaç sen arabanı ücret verip koruması olan otoparka koymazsan işte böyle yakarlar korkusunu yaymak. Benzer iddia sigortacılar için de var. Güvenlik birimleri ise ihtimalleri sistematik verilere ve delillere dayandıramadığı için hangisine ağırlık vereceğini bilemiyor.
Son olarak, İçişleri Bakanlığı uzmanları, araçları yakanların ülkede kargaşa yaratmak istediklerini kaydediyor.
Varsayımların hangisi doğru şimdilik netleşmiş değil, ne var ki, yakılan araçlar kaça çıktığında faillerin yakalanacağı konusunda bahis oynanmaya başlandı bile.
Kenan Doğu’lu sadece Roma’yı yakarım demişti değil mi?

NAHİT DOĞU