TBMM Başkanı Çiçek, Kasım Dal'a 'sizi bir ve baraber görmek istiyoruz' dedi

12 Aralık 2011 Pazartesi |

TBMM Türkiye- Makedonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge'nin davetlisi olarak TBMM'de bulanan Balkan Ülkeleri bakan ve milletvekillerinden oluşan heyet, TBMM'deki milletvekilleri ile tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

Makedonya, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Yunanistan ve Bulgaristan'dan 4 Bakan ve 9 milletvekilinden oluşan Balkan heyeti, TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından kabul edildi. Konuk heyet daha sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

Bulgaristan'dan gelen Milletvekili Kasım Dal'ın ''Gözlerimiz anavatanın üzerinde'' sözlerine Çiçek, ''Bizim de gözümüz sizin üzerinizde. Sizi bir ve beraber görmek istiyoruz. Bizi üzen ayrılıklardır. Ayrılıklar olunca bizim çabalarımız boşa gider. Onun üzerinde biraz duralım. Ne kadar bir ve beraber olursanız, bulunduğunuz yerde ne kadar güçlü olursanız, sizlerin de, o coğrafyanın da menfaatinedir'' karşılığını verdi.

Yunanistan'dan gelen milletvekili Ahmet Hacı Osman, Yunan Parlamentosu'nda bütün dünya ülkeleriyle dostluk grupları olmasına rağmen Türkiye'nin bu listede olmamasının kendilerini üzdüğünü söyledi ve bunun değişmesi temennisinde bulundu.

Kosova'dan gelen milletvekili Müferra Şinik ise, Kosova parlamentosunda 120 milletvekilinin 40'ının kadın olduğunu, bunu, başta Türkiye olmak üzere diğer ülkelerde de görmek istediklerini söyledi.