Türkiye, Sofya, Filibe ve Varna’da öğrenci yurtları açacak

9 Ocak 2012 Pazartesi |

Filibe Belediye Başkanı Yardımcısı Dimitır Katsarski, Türkiye’nin öğrenci yurdu inşaatı için Belediyeden ilk etapta 4 bin dekarlık bir arsa istediğini açıkladı. Filibe’deki yurdun 6 ay içinde tamamlanması öngörülüyor. Filibe’nin yanı sıra Türkiye, Türk vatandaşı öğrenciler için başkent Sofya ve Varna’da da benzer öğrenci yurtları inşaa edecek.

YURT-KUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun gerek yurt içinde, gerek yurt dışında önemli yatırımlara imza atacaklarını söyledi. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un çıktığını söyleyen Albayrak, yurt dışında eğitim gören öğrencilerin de barınma ihtiyaçlarının karşılanması için YURT-KUR'un bünyesinde Yurt Dışı İlişkiler Daire Başkanlığı kurduklarını belirtti.

Albayrak, "Özellikle bu kanun çıktıktan sonra, kurum olarak toplantılar yapıyoruz. İlk etapta hedefimiz 2011-2012 eğitim öğrenim yılının başında yani Eylül veya Ekim'de Kıbrıs ve Londra'da yurt açmaktı. Daha sonra Türki Cumhuriyetler, Almanya, Fransa, gibi ülkelere yurt açmayı planlıyoruz" dedi. Çıkan kanun ile 1000 veya daha fazla sayıda öğrenci olan ülkelerde yurt açacaklarını söyleyen Albayrak, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrencilerimizin eğitimlerini daha huzurlu yürütmeleri için yurt açacağız. Bu uygulama ile dünyada bir çok ülkeye yayılacağız. Kırgızistan, Kazakistan, Avusturya, Viyana gibi. Yani o ülkenin merkezinde 1000'in üzerinde Türk öğrencisi varsa, oralarda yurt açmayı kendimize hedef seçtik" diye konuştu.

AJANS BG