Bulgaristan Soğuğa Teslim

1 Şubat 2012 Çarşamba |

Kar ve aşırı soğuklar Avrupa'yı teslim aldı. Almanya, Fransa ve İngiltere son yılların en ağır kış koşullarıyla mücadele ediyor. Ulaşım, havada ve karada sekteye uğruyor. Avrupa’nın doğusunda etkili olan sert kış hayatı felç etmeye devam ediyor. Aşırı soğuklar Bulgaristan’da 500’den fazla okulun tatil edilmesine neden oldu. Bu sabah ülkenin bazı şehirlerinde hava sıcaklığı eksi 31 dereceye kadar düştü.  Sevliyevo şehrinde termometreler eksi 31.4 derece gösterdi.  

AŞIRI ELEKTRİK KULLANIMI
Aşırı soğuklar elektrik kullanımını rekor seviyelere ulaştırdı. Son hafta içinde elektrik kullanımındaki artışların elektrik şirketleri için olağanüstü bir durum yaratmadığı ve ülke genelindeki talebi karşılayabilecek kapasiteye sahip olunduğu bildirildi. 31 Ocak günü elektrik kullanımının ülkede 153 milyon 315 bin kWh yükseldiği açıklandı.

KARAYOLLARI ULAŞIMA AÇIK
Aşırı soğuklar nedeniyle yolların temizlenmesi konusunda sıkıntı yaşanmadığını söyleyen Bölgesel Kalkınma Bakanı Liliana Pavlova, karayollarının kardan ve buzdan temizlenmesi için aşırı soğukların engel olmadığını kaydetti. İl karayolları yöneticileriyle toplantı yapıldığını ifade eden Pavlova, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

SOĞUK HAVA GRİP SALGININI ÖNLÜYOR
Sağlık yetkilileri grip salgınından endişe ederken, havaların soğuk olması nedeniyle çok sayıda kişinin evden çıkmadığını belirtiyor. Bunun da gripli insanların bir araya toplanmasını azalttığını kaydeden sağlıkçılar, havaların ısınmaya başlamasıyla salgın yaşanabileceğini söylüyor.

Metereoloji uzmanları hafta sonundan itibaren hava sıcaklığının mevsim normallerine döneceğini belirtiyor.

AJANS BG