Belene mağduru Eşref Kahraman'ın tazminat davası reddedildi

16 Şubat 2012 Perşembe |

Kırcaali İl Mahkemesi, Belene mağduru Eşref Kahraman'ın Bulgaristan Başsavcılığı ve İçişleri Bakanlığına karşı açtığı tazminat davasını tazminat koşullarının oluşmadığı gerekçesiyle reddetti.

Mahkemenin gerekçesinde ayrıca, benzer tazminat davaları için sürenin 31 Aaralık 1990 tarihinde sona erdiği belirtilerek, Kahraman'a 1991 ve 1993 yıllarında toplam 35 bin Leva tazminat ödendiği kaydediliyor. Kahraman, Kırcaali İl Mahkemesinin kararını bir üst mahkemeye taşımaya hazırlanıyor.
AİHM'ye GİDECEĞİZ
Ajans Bg'ye bir açıklama yapan Kahraman ise 'Bulgaristan işi çıkmaza sokmak istiyor' dedi. Kahraman, Bulgaristan'daki iç kukuk yollarını tükettikten sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gitmeyi planlıyor.
'Paradan daha da ötesi, adalet ve bu davanın ileride açılacak benzer davalara örnek teşkil etmesini istiyorum' diyen Kahraman, aynı zamanda Bursa'da bulunan Balkanlarda Adalet, Halklar, Kültür ve Dayanışma Derneğinin (BAHAD) Başkanı.
 Eşref kahraman, Bulgaristan'da yaşayan Türklere karşı 1984 yılında başlatılan silah zoruyla asimilasyon kampanyası sırasında tutuklanıp Belene toplama kampında iki yıl yasadışı şekilde tutulduğu için Başsavcılık ve İçişleri Bakanlığından toplam 200 bin Leva tazminat istiyor.

AJANS BG


İLGİLİ HABER:

Eşref Kahraman: Dava ertelenmeye devam ederse açlık grevine başlayacağım

18 Ocak 2012 Çarşamba