BULGARİSTAN OSMANLI’DAN KURTULUŞUNU KUTLADI

3 Mart 2012 Cumartesi |

Peder Garena, Hasan Azis ve Kırcaali Müftüsü Beyhan Mehmet
Bulgaristan bugün Osmanlı egemenliğinden kurtuluşunun 134. yılını kutladı. Ülkenin çeşitli şehirlerinde bulunan Rus askeri anıtlarının önünde kutlama törenleri düzenlendi. Osmanlı-Rus Savaşı'nı sona erdiren 3 Mart 1878 Ayastefanos Anlaşması'nın imzalanmasının ve ülkenin Osmanlı egemenliğinden bağımsızlığını ilan etmesinin 134'üncü yılı nedeniyle düzenlenen törenler başkent Sofya'da Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'in himayesinde başladı.
Aleksandar Nevski meydanında resmi kıtayı selamlayan Plevneliev, Meçhul Asker Anıtı'na çelenk koydu. Törene Başbakan Boyko Borisov, Parlamento Başkanı Tzetzka Tzaçeva, Sofya Belediye Başkanı Yordanka Fandıkova, bakanlar, milletvekilleri ve yabancı diplomatlar da katıldı.

KIRCAALİ’DE BELEDİYE BAŞKANI, MÜFTÜ VE PAPAZ GELENEKSEL 3 MART KAHVESİ İÇTİ

Ülkede 3 Mart Osmanlı’dan kurtuluş bayramı kutlanırken Türklerin en çok yaşadığı Kırcaali şehrinde Belediye Başkanı Hasan Azis, Bölge Müftüsü Beyhan Mehmed ve Peder Garena yapılan kutlama törenlerinin ardından geleneksel 3 Mart kahvesini birlikte içti. Azis ve dini cemaatlerin önderleri yaptıkları konuşmalarda hoşgörü mesajları verdi.

3 Mart Osmanlı egemenliğinden bağımsızlık kutlamaları parlamento önünde akşam saatlerinde düzenlenecek havai fişek gösterisi ile sona erecek.