Ahmet Doğan: Hava erken genel seçime kokuyor

19 Mayıs 2012 Cumartesi |

Kırcaali’nin Cebel kasabasında 23 yıl önce komünist totaliter rejiminin baskılarına karşı başlatılan yürüyüşleri anma gününde konuşan Türklerin Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Genel Başkanı Ahmet Doğan, ‘hava erken genel seçime kokuyor’ dedi.

1989 tarihinde, yüzlerce Türkün totaliter rejime karşı ayaklanıp yürüyüş yaptığı 19 Mayıs Günü anma toplantısına katılan Dogan, kendisinden hava tahmin raporu beklendiğını, ancak bu tahminin siyasi hava için olduğunu belirtti. Cebel meydanına toplanan binlerce Türke Bulgarca hitap eden Doğan, ‘erken genel seçime kokuyor’ dedi.

Hak ve Özgürlükler lideri Doğan, geçmişte yaşanan acı olayların analizini yapmak istemediğini ancak azınlıklar hak ve özgürlüklere sahip olmadan gerçekçi siyasi demokrasinin varolamayacağini vurguladı.

Doğan, Cebel’de konuşmasında ilk defa Türkiye’ye yer ayırarak, Türkiye’nin ekonomik gücünden bahsetti. 

‘Brüksel’e doğru bakalım ama İstanbul’u da unutmayalım’ diyen Doğan, siyasi elitin Türkiye’den korktuğunu ve Bulgaristan’daki Türk azınlığının ülke istikrarı için potansiyel risk faktörü olarak görüldüğünü kaydetti. Doğan devamında 'Tam tersi, Türkiye’nin devasa ekonomik kaynaklarından yararlanmalıyız, azınlık karşılıklı güven ortamı için köprü olabilir’ dedi.

Kendi partisinin yöneticilerinden ise değişim isteyen Doğan, zamana ayak uydurmak istiyorlarsa sürekli yenilenmeleri gerektiğini belirtti. Hak ve Özgürlükler Hareketi lideri, Türklerin sosyal durumuna da dikkat çekerek,
Eğer parti seçmenlerinin gelirlerini yükseltmezse, varlığı tehdit altına girer’ dedi. 

Cebel Günü’ne Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi İsmal Aramaz ve Filibe Başkonsolosu Ramis Şen’in yanı sıra Türkiye’den çok sayıda davetli katıldı.

AJANS BG