BAF Başkanı Sezgin Mümin : Arınç’tan gerekirse biz özür dileriz

23 Mayıs 2012 Çarşamba |

Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin , geçtiğimiz günlerde Vakıflar Haftası nedeniyle bir toplantıya katılan Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın yeterli katılım olmaması nedeniyle Türkiye’deki göçmen derneklerini eleştirmesi ve ardından da derneklerden herhangi bir açıklama gelmemesi üzerine ‘gerekirse Arınç’tan biz özür dileriz’ dedi.
Derneklerin Arınç’ın sitemiyle ilgili kamuoyuna herhangi bir görüş bildirmediklerini belirten BAF Başkanı Mümin, ‘ortada bir anlaşmazlık olabilir ancak kamuoyu bunu bilmiyor ve çıkıpta kimsenin de bu yönde bir görüş bildirmemesi doğru değil’ dedi.
Bazı dernekler kendilerinin davet edilmediğini öne sürdüğünü belirten Mümin, ‘Balkanlar’la ilgili herhangi bir konuda Balkan kökenli olupta davet beklemek ne kadar doğru?’ diye sordu.
Bulgaristan parlamentosunda 11 Ocak 2012 tarihinde kabul edilen ‘Bulgaristan Müslümanlarına Karşı Uygulanan Zorla Asimilasyon Sürecinin kınanmasına ilişkin Bildiri’nin mimarlarından olan Mümin, gerekirse Bülent Arınç’tan BAF adına özür dileceyeklerini kaydetti.


NE OLMUŞTU?
Vakıflar Haftası nedeniyle Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Bursa Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen, ‘Balkan Vakıfları Sempozyumu’na katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeterli katılım olmayınca Balkan Dernekleri ve Federasyon temsilcilerine kızıp, “Sitemim de, ‘Biz Balkan Muhaciriyiz. Biz de o topraklardan geldik’ deyip, her köy, her kasabanın adına dernekler kuran ve onları federasyonlar haline getiren, ondan sonra da yüz binlerle ifade edildiklerini söyleyen o derneklerin, o federasyonların temsilcilerine. Neredeler? Eğer her birinden sadece bir kişi gelseydi bu salonu onlar, birkaç misli ile doldururlardı. Kusura bakmasınlar, bu yaştan sonra kimseyi boş yere methedecek durumda değilim. Ama önümüze de geldiklerinde, ‘Biz de şuyuz, arkamızda yüz binler var’ dediklerinde, onlara bugünü hatırlatacağım. Haberleri olsun” diye konuşmuştu.

AJANS BG