Cebel Belediye Başkanı: 20 bin kardeşimizi Cebel Gününe bekliyoruz

16 Mayıs 2012 Çarşamba |

Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer, '20 bin kardeşimizi Cebel Gününe bekliyoruz' dedi. 
19 Mayıs 1989 yılında dönemin totaliter komünist rejimine karşı Kırcaali’nin Cebel kasabasında Türklerin başlattığı yürüyüşlerin yıldönümünde 20 bin Türkün Cebel’e toplanması bekleniyor. 

Cebel Gününe HÖH Genel Başkanı Ahmet Doğan’ın yanı sıra Bulgaristan’ın çeşitli bölgelerinden ve komşu ülkelerden binlerce Türk anma günü için Cebel’e akın edecek. Türkiye-Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanları AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve HÖH partisi milletvekili Ramadan Atalay da 19 Mayıs Cebel olaylarını anma gününe katılacaklar arasında bulunuyor.

CEBEL OLAYLARI
19 Mayıs 1989 tarihinde yüzlerce Türk ayaklanıp totaliter rejimine karşı yürüyüş yaptı. İstekleri zorla alınan isimlerinin geri verilmesi ve Türklerin her türlü özgürlüğüne kavuşması. O günden sonra Bulgaristanın tarihi değişti. 35 yıl zülüm yapan rejimin çökertilmesinin başlangıçı oldu ve ardından 10 kasım geldi ve artık Türkler özgürlüğüne kavuştu. Cebel halkı bu değişim ateşinin kıvılcımını yakmıştı o zaman. Ateş daha sonar artarak kuzeye ve tüm Bulgaristan"a yayıldı.

KASİM DAL VE AHMET DOĞAN TARAFTARLARI KAVGA ETMİŞTİ
Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Cebel Günü etkinliklerinde ‘Siyasi polisin ajanları HÖH’ten dışarı!’ yazılı pankart açan milletvekili Kasim Dal taraftarları ile Ahmet Doğan’ı destekleyenler arasında yumruklu kavga çıkmış, polisin müdahalesi sonucu kavganın büyümesi önlenmişti. Yaşanan bu tatsız olaydan sonra ‘siyaset yüzünden Türk Türke saldırdı’ yorumları yapılmıştı. Geçen yıl Dal’ı destekleyenler bu yıl herhangi bir eylem yapmayacaklarını çünkü Kasim Dal’ın kendilerini aldattığını vurguluyor.

AJANS BG