Aleviler milletvekili Remzi Osman’dan özür bekliyor

27 Haziran 2012 Çarşamba |

Alevi Bektaşı Vakfının Başkan Yardımcısı Sadullah Hayrullah, HÖH milletvekili Remzi Osman’dan Aleviler hakkında söylediği sözler nedeniyle özür beklediklerini kaydetti.

Bir siyasetçiye ayrımcılık yapması yakışmadığını ve kabul edilemez olduğunu söyleyen Alevi Bektaşı Vakfı’nın Başkan Yardımcısı Sadullah Hayrullah, demokrasinin hazmedilmesi gerektiğini söyledi.
 ‘Siyasetçiler kadın, erkek, büyük, küçük, fakir, zengin ve mezhep ayrımı yapmadan insanlar arasında hoşgörü yaratmalı’ diyen Hayrullah, birlik ve beraberlik konusunda saygılı olunması gerektiğini belirtti.
Suni ve alevi kardeşlerimiz arasında cahillikten, cehaletten kalmış önyargıları yöketmeye çalışmak yerine ucuz siyasi çıkarlar için bölücülük yapmak bir siyasetçiye, bir milletvekiline yakışmadığını söyleyen Hayrullah, kendisinden Alevilerden özür dilemesini beklediklerini vurguladı.
 - NE OLMUŞTU?
Geçtiğimiz Cumartesi günü, Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (DPS) Kırcaali İlçe Gençlik Kolları Kongresinde Başkan seçimi sırasında bir konuşma yapan milletvekili Remzi Osman, Cem Vakfı benzeri dini oluşumların HÖH’ün siyasetinde yeri olmadığını söylemişti. Kırcaali’deki yerel gazateler, Gençlik Kolları Başkanı adaylarindan birinin Alevi olması nedeniyle Osman’ın bu tür bir konuşma yaptığını kaydediyor.

AJANS BG