Bulgaristan'da Türk sürücüler için çevirmen

8 Haziran 2012 Cuma |

Rusçuk Trafik Polis Müfettişliği Müdürü Valentin Atanasov, BGNES haber ajansına yaptığı açıklamada yeminli çevirmen yardımı ile trafik kurallarını ihlal eden Türk sürücülerin kesilen cezalara itiraz edemeyeceklerini söyledi.
Uygulamanın itiraz aşamasında etkili olacağının altını çizen Valentin Atanasov şöyle konuştu:
"Çevirmen Kader Hasanova trafik kuralları çiğneyen Türk sürücülere yaptıkları hataları ve kesilecek ceza bedelini Türkçe olarak açıklıyor. Daha önce böyle bir uygulama olmadığı için Türklerin beyan ettiği dil sorununu kabul eden mahkeme, belirlenen bazı cezalar ile ilgili iptal kararı alıyordu."
Şimdilik deneme olarak uygulanan modelin başarılı olması durumunda ülkenin diğer bölgelerinde de uygulanacağını ifade eden Atanasov, "Karayollarımızdaki trafiğin yüzde 70;ini oluşturan Türk otobüs ve kamyonların sürücüleri sıklıkla dinlenmeye zaman ayırmazken, araçlarında teknik sorunlar tespit ediliyor" dedi.
Atanasov'a göre 2011'de Rusçuk Trafik Müfettişliği, kesilen para cezalarından toplam 1,2 milyon leva (600 bin avro) para elde etti. Mahkemelerin bazı cezaları iptal etmesinden dolayı bu paradan 170 bin levanın (85 bin avro) iade edildiği bildirildi.
Rusçuk Trafik Müfettişliği'nin Türkçe tercüman yanı sıra gelecek süreçte kontrol ekiplerine Romence çevirmen de görevlendirmeyi planladığı kaydedildi.