Devlet Bahçeli Bulgaristan’a geliyor

28 Haziran 2012 Perşembe |

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Balkan ülkeleri gezisi çerçevesinde Bulgaristan’ı da ziyaret edeceği bildirildi. Bahçeli, dün Edirne'deki Pazarkule Sınır Kapısı'nı kullanarak karayoluyla Balkan turuna çıktı. Yunanistan'a geçişi sağlayan Pazarkule Sınır Kapısı girişinde Bahçeli'yi çok sayıda partili çiçeklerle karşıladı. Balkanlar gezisi çerçevesinde Batı Trakya'ya giden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gümülcine ve İskeçe'yi ziyaret etti. MHP lideri Devlet Bahçeli, seçilmiş İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ile makamında bir süre görüştü. Bahçeli'nin Müftü Mete'yi ziyareti sırasında Altın Şafak üyesi yaklaşık 50 kişilik bir grup, İskeçe kent meydanında gösteri yaptı.
- YUNAN POLİSİ IRKÇI GRUBA BİBER GAZI KULLANARAK MÜDAHALE ETTİ
Daha sonra Selanik'e giden MHP heyeti, burada da protesto edildi. Devlet Bahçeli ve MHP'li milletvekilleri, Atatürk'ün evindeyken dışarıdan slogan sesleri yükseldi. Yaklaşık 60 aşırı milliyetçi öğrenci tarafından protesto gösterisi düzelendi. Selanik'teki Türkiye Konsolosluğu önünde toplanan kalabalık, polisin uyarılarına rağmen bölgeden ayrılmadı. Güvenlik barikatini aşmaya çalışan grup, polis ekipleriyle çatıştı. Yunan bayrakları taşıyarak milliyetçi slogan atan protestoculara polis, biber gazıyla müdahele etti.
Bahçeli'nin 2 Temmuz gününe kadar Makedonya,Kosava ve Bulgaristan'da ziyaretlerde bulunması bekleniyor.
- ATAKA PROTESTOYA HAZIRLANIYOR
MHP lideri Bahçeli’nin Bulgaristan ziyareti sırasında ırkçı Ataka Partisi üyelerinin protesto gösterisi yapacağı bildirildi. Bahçeli’nin Bulgaristan’a gelmesini istemediklerini belirten aşırı sağ grupların temsilcileri, ziyareti provokasyon olarak algıladıklarını kaydettí.


AJANS BG