BAF: VMRO’nun deklarasyonu Bulgaristan vatandaşlarını küçümsemektir

15 Temmuz 2012 Pazar |

Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin aşırı milliyetçi VMRO’nun Sofya’da ikinci bir cami inşaatına ve Kırcaali bölgesinde Türkçe yayın yapacak radyoya karşı deklarasyon yaymasının popülizmden başka bir şey olmadığını söyledi.

‘Eğer ihtiyaç varsa ki, var olduğu aşıkardır başkent Sofya’ya ikinci cami yapılır’ diyen Mümin, bu konu Başmüftülüğün sahasına girdiğini ve onların da görüşünün net ve açık olduğunu belirtti.

BAF olarak Kırcaali bölgesinde Türkçe yayın yapacak radyo konusunda ise işlemlerin sürdüğünü kaydeden Mümin, ‘gerekli başvurumuzu yaptık ve prosedür devam ediyor. Şimdiye kadar yetkililerden olumsuz bir tavırla karşılaşmadık. VMRO gibi popülist çıkışlarla gündemde kalmayı hedefleyen oluşumlar Bulgaristan halkını küçümsüyor çünkü deklarasyonda eğer Türkçe radyo kurulursa hoşgörünün yok olacağını iddia ediyorlar. Bu Bulgaristan’da yaşayan herkese hakarettir. Hangi etnik gruptan olursa olsun birilerine bu radyo sizin aranızdaki höşgörüye zarar getirecek demek bu insanları aşağılamak ve aptal yerine koymaktır. Bulgaristan halkı VMRO’nun ucuz söylemlerinin peşine takılacak kadar sağduyudan yoksun değildir.’ dedi.

AJANS BG


İLGİLİ HABER:
BAF, TÜRKÇE RADYO İÇİN İZİN BEKLİYOR