Başmüftülük: Tek bir Bulgaristan Müslümanından bile şüphelenmiyoruz

19 Temmuz 2012 Perşembe |

Burgas’ta 7 kişinin öldüğü 30’dan fazlasının da yaralandığı İsralli turistlere karşı gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından İsrail'in Terörle Mücadele Bürosu eski Başkanı emekli General Nitzan Nuriel, 'bombacının Bulgaristan'a Türkiye'den geçmiş olabileceğini' iddia etti.


Nitzan Nuriel, Hizbullah'ın Bulgaristan'da varlık gösterdiğini ve orada daha önce engellenen saldırı girişimleri olduğunu belirterek 'yerli Müslüman nüfustan yardım almış olabilirler yada da Bulgaristan'a Türkiye'den geçmiş olabilirler. Oldukça kolaydır' şeklinde konuştu.
Nuriel’in iddialarıyla ilgili Bulgaristan Başmüftülüğü'nden yapılan açıklamada, Bulgaristan’daki tek bir Müslümandan bile şüphelenmedikleri belirtilerek, ‘herhangi bir Bulgaristan Müslümanının benzer bir eylemde bulunacağını düşünmüyoruz çünkü İslam dini herşeyden once barışın dinidir ve intiharı onaylamaz’ deniliyor. Başmüftülüğün basın sözcüsü Ahmed Ahmedov tarafından yapılan açıklamada ayrıca, 'nedeni ve amacı ne olursa olsun terör onaylanamaz' denilerek, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilendi.


AJANS BG