Burgas saldırısını ‘El Kaide – Cihad’ üstlendi

21 Temmuz 2012 Cumartesi |

Bulgaristan’ın Burgas havaalanında önceki gün düzenlenen bombalı intihar saldırısını ‘El Kaide – Cihad’ adlı örgütün üstlendiği bildirildi. Bulgar medyası, İsrail’in ‘ynetnews’ haber sitesine dayanarak, sözkonusu örgütün bombalı eylemi üstlendiğini duyurdu. 

‘El Kaide – Cihad’ örgütünün saldırıyı üstlendiği mesajında ‘Gruplarımızdan biri, Allahın yardımıyla, Kutsal toprakların yağmacıları olan bir otobüs dolusu Yahudi turisti dikkatli incelemelerden sonra bombalayabildi. Kutsal savaş, belirli bir sahne içinde kısıtlı değildir ve İslam’ın topraklarını terkedene kadar Yahudi ve Amerikalılara karşı mücadele vereceğiz ’ şeklindeki ifadelerin de yer aldığı belirtildi.  
18 Temmuz günü Bulgaristan'da gerçekleşen intihar saldırısı sonucunda 5 İsrailli, bir Bulgar vatandaşı ve intihar eylemcisiyle birlikte toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıdan sonra İsrail, İran ve Hizbullah'ı suçlamış ve "cevap verileceğini" söylemişti. Ancak Pantagon Basın Sekreteri George Little, saldırının Hizbullah'ı işaret etmesine rağmen, ABD Savunma Bakanlığı'nın saldırının arkasında kimin bulunduğunu netleştirmediğini söylemişti.
AJANS BG