TÜRKÇE YOK AMA DEKLARASYON VAR

19 Temmuz 2012 Perşembe |

Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi resmi internet sitesindeki Türkçe bölümü güncellememeye devam ediyor.  
Parti sitesinin Bulgarca bölümü süreklü güncellenirken Türkçe sayfalar bir yıldır olduğu gibi duruyor. Sitedeki ‘Güncel Haberler’ bölününe en son 1 yıl önce Lütfi Mestan’la yapılan bir söyleşi yüklendi.
Bulgaristan'da Türk nüfusunun yaşadığı bölgelerde resmi belediye siteleri arasında Türkçe sayfaları sürekli güncellenen belediyelerin ilk sırasında Kırcaali geliyor. Kırcaali Belediyesinin resmi sitesindeki Türkçe bölümü güncel tutulurken, il genelindeki diğer ilçe belediyelerinin bazılarında Türkçe bölüm bile yok. Belediyelerde durum böyleyken Bulgaristan Başmüftülüğünün resmi sitesininde de durum farklı değil. Başmüftülüğün resmi sitesinde kurumla ilgili güncel gelişmeler Türkçe aktarılmıyor.  
- TÜRKÇE YOK AMA DEKLARASYON VAR
Öte yandan belediyelerin resmi sitelerinin Türkçe bölümleri güncellenmezken Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, Momçilgrad (Mestanlı) Belediye Başkanı Akif Akif, Kirkovo (Kızılağaç) Belediye Başkanı Sali Ramadan, Krumovgrad (Koşukavak) Belediye Başkanı Sebihan Mehmet, Ardino (Eğridere) Belediye Başkanı Resmi Murat, Cebel (Şeyh Cuma) Belediye Başkanı Bahri Ömer ve Çernooçene (Yeni Pazar) Belediye Başkanı Aydın Osman yeni Eğitim Yasası tasarısında Anadili Türkçe eğitiminin garanti altına alınması için bir deklarasyon imzaladılar. 
AJANS BG