Heykeltraş Valentin Mitev İzmir'de kestane ağacından heykeller yapacak

26 Ağustos 2012 Pazar |

Bulgaristanlı heykeltraş Valentıne Mıtev, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ekim ayında düzenleyeceği Uluslararası İzmir Heykel Çalıştayı'na katılacak. Mıtev, endüstri meslek lisesi ağaç işleri bölümü öğrencileriyle workshop çalışması yapacak. Dokuz Eylül Üniversitesi Heykel Bölümü öğrencileri de, sanatçılara asistanlık görevini üstlenecek. Halka açık olarak yapılacak çalıştayda her yaştan İzmirli sanatsever yapım ve yaratım süreçlerine dahil olacak.

Peru, İspanya, İtalya, Hindistan, Japonya, Bulgaristan, Ukrayna ve Türkiye'den heykeltıraşların katılacağı çalıştayda kestane ağacından yapılacak eserler, kentin çeşitli noktalarına yerleştirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 Ekim-2 Kasım 2012 tarihleri arasında 'Akdeniz' temasıyla düzenlenecek olan Uluslararası İzmir Heykel Çalıştayı için hazırlıklar son aşamaya geldi. 50 ülkeden 150 başvuru arasından seçilen 10 heykeltıraş, "Ahşap Heykel Çalıştayı" kapsamında, antik dünyanın en önemli uygarlık, bilim, kültür ve sanat merkezlerinden biri olan Efes ile yetenekli heykel sanatçıları ve mermer yataklarıyla Roma döneminin en önemli heykeltraşlık merkezlerinden biri sayılan Afrodisias'da inceleme gezileri de yapacak.