İçişleri Bakanı Tsvetanov, AB üyesi ve üyeliğe aday ülkelerin büyükelçileriyle görüştü

25 Eylül 2012 Salı |

İçişleri Bakanı Tsvetan Tsvetanov, başkent Sofya’da AB üyesi ve üyeliğe aday ülkelerin büyükelçileriyle görüştü. 
Bakanlıktan verilen bilgide, toplantının yedinci defa gerçekleştirildiği belirtilirken, bu yılki görüşmenin AB dönem başkanı olan Güney Kıbrıs’ın Sofya Büyükelçisi Stavros Amvroziu’nun girişimiyle yapıldığı kaydedildi. Bakanlıktan yapılan basın açıklamasında Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi İsmail Aramaz'ın toplantıya katılıp katılmadığı belirtilmedi. Toplantıda ele alınan konular arasında bulunan Bulgaristan ve Romanya’nın üye ülkeler arasında serbest dolaşım hakkı veren Schengen sistemine dahil olması ve Bulgaristan’ın adalet ve iç güvenlik alanındaki sorunlarını çözme yönünde kaydedilen ilerleme konusu öne çıktı. 
Tsvetan Tsvetanov, büyükelçiler toplantısında yaptığı konuşmada, Bulgaristan’ın Schengen üyeliği için tüm kriterleri yerine getirdiğini vurguladı. İçişleri Bakanı Tsvetanov, örnek olarak Türkiye sınırındaki kaçak girişlere karşı kurulan sistemi örnek gösterdi. 
Bulgaristan, Türkiye sınırına kaçak geçişleri önlemek amacıyla elektronik izleme sistemi kurdu 
4 Eylül 2012 Salı I Ajans Bg 
Bulgaristan Türkiye ile olan sınırını daha iyi kontrol etmek amacıyla elektronik izleme sisteminin ilk aşamasını faaliyete soktu. İçişleri Bakanı Tsvetan Tsvetanov tarafından açılışı yapılan system, termal kameralar, mobil devriyeler ve iletişim ağından oluşuyor. Tsvetanov, Kapıkule Sınır Kapısının Bulgaristan tarafındaki Kapitan Andreevo Gümrüğünde yaptığı açıklamada, sistemin Kapıkule ile Hamzabeyli sınır kapıları arasındaki sınır şeridini takip edeceğini ve devreye girmesiyle sınırdan kaçak geçişlerin mümkün olmayacağını belirtti.

AJANS BG