Diplomalardaki sahtecilik TBMM'de

22 Ekim 2012 Pazartesi |

Türk öğrenciler Bulgar hocaları rüşvete bağlamış.
Bulgaristan’daki üniversitelerde okuyan Türk öğrencilerin, öğretim üyelerine rüşvet vererek sınıf geçtikleri belirlendi.

Bulgaristan’daki üniversitelerde okuyan Türk öğrencilerin Bulgar öğretim üyelerine rüşvet vererek sınıf geçtikleri ve not ortalamalarını yüksek gösterip Türkiye’deki üniversitelere yatay geçiş yaptıkları belirlendi. YÖK bir süre önce Bulgaristan’daki üniversitelerin denkliğini kaldırmıştı.


CHP milletvekili Faik Tunay bir süre önce TBMM’ye bir önerge vererek, Bulgaristan ve bazı AB ülkelerindeki üniversitelerin denkliğinin neden iptal edildiğini sordu. Bu önergeye YÖK’ün kararının bir örneğini de ekleyerek cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Bulgaristan’daki üniversite öğrencilerinin yaptığı ‘’Sahteciliğe ‘’ dikkat çekti. 

YÖK kararında Bulgaristan’daki üniversiteleri daha çok askerlik sorunu olan Türk öğrencilerin tercih ettiği, bazı öğrencilerin sahte damga kullanarak transkrip düzenledikleri, bazı öğrencilerin ‘’Gönüllü ya gönülsüz olarak rüşvet verip’’ sınıf geçtikleri ya da yüksek not ortalaması belgeleri düzenlettirdikleri ortaya çıktı. Bakan Dinçer bu nedenle Bulgar üniversitelerinin denkliğinin iptal edildiğini ve Türkiye’de ya da KKTC’deki üniversitelere yatay geçişin de durdurulduğunu açıkladı.