Kapıkule'de 5 ton ete el konuldu

28 Ekim 2012 Pazar |

Kapıkule Sınır Kapısı’nda belirlenen limitlerin üzerinde olan ve hijyenik olmadığı belirlenen yaklaşık 5 ton ete el konuldu.
Kurban Bayramı’nı yurt dışında geçiren vatandaşlar, dönüş yolunda kestikleri kurbanların etini yanlarında getirmek istedi. Gümrük muhafaza ekipleri, 5 kilogramdan fazla olan ve hijyen koşullarına uymayan yaklaşık 5 ton etin ülkeye girişine izin vermedi.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, bayramı yurt dışında geçiren vatandaşlardan kurban etini Türkiye’ye belirlenen kurallar doğrultusunda getirmesini istedi.
Kurallara uygun getirilmeyen etin yurda sokulmadığını ve imha edileceğini ifade eden Yalçın, ”Bayram öncesi yaptığımız uyarılara rağmen bazı vatandaşların etini hijyenik şartlara uygun getirmediğini tespit ettik. 5 kilogramın üstünde olan veya hijyenik şartlarda uygun olmayan yaklaşık 5 ton ete el konuldu. Belirtilen kurallar dışında getirilen etlerin ülkemize girişine asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
Bulgaristan ve Yunanistan’da kurban kesen vatandaşların kişi başı maksimum 5 kilo et getirebileceğini anlatan Yalçın, kurban etinin fenni usullere göre kapatılmış, vakumlu ambalajlarda olması gerektiğini bildirdi.
Yalçın, gümrükten geçişine izin verilmeyen yaklaşık 5 ton etin soğuk hava depolarında muhafaza edildiğini, vatandaşların kendilerine verilen makbuzlarla   yurt dışına çıkarken muhafaza edilen eti alabileceğini söyledi.
Öte yandan, bazı vatandaşlar yanlarında getirdikleri etin gümrükten geçişine izin verilmeyince, uygulamaya tepki gösterdi. Gümrük görevlileriyle tartışan vatandaşları polis ekipleri sakinleştirmeye çalıştı.

AA
    İLGİLİ HABER:
  - Kapıkule'de ‘et krizi’
  Kurbanlıkları kim kesecek...