2013'ü evde karşılıyoruz

21 Aralık 2012 Cuma |

Ulusal Kamuoyu Araştırma Ajansı’nın (NTSİOM) 30 Kasım ile 6 Aralık tarihleri arasında bin kişi üzerinde yaptığı araştırma sonucu vatandaşların dörtte üçünün yeni yılı evinde karşılayacağını gösteriyor.  
YOKSULLUK YILBAŞINDA EVE MAHKÜM EDİYOR 
Yapılan araştırmaya gore, yılbaşı gecesini evde geçireceklerin çoğu 60 yaşının üzerinde, emekli, küçük şehir ile köylerde yaşayanlar ve düşük gelirliler. Ankete katılanların %10'u da 29 yaşının altındaki gençler ve yeni yılı nerede karşılayacaklarına karar veremeyenler grubuna giriyor. Oylamaya katılan yüksek gelirlilerin %5'i de ‘restoran ile kulüplerde karşılayacağız’ yanıtını veriyor.  
YILBAŞI EĞLENCESİ İÇİN ÜST SINIR 100 LEVA 
% 32'si yeni yıl gecesi için 50 ila 100 leva ayırdığını söylüyor, % 28'i de 20 ila 50 leva. Beşte biri de 100 levanın üzeri, %15'i ise 20 levaya yakın para ayırabilecek. Geri kalan %7'sinin ise kutlamalara para ayıracak imkânı yok. 
YENİ YIL DAHA GÜZEL OLACAK DİYENLER AZINLIKTA
Vatandaşlarımızın % 44'ü gelecek yılın daha güzel geçeceğine inanıyor, %18'i de daha kötü geçeceğini düşünüyor. Sosyologlar her zaman olduğu gibi yine karamsarların en çok krizden etkilenen 50 yaş üzeri insanlarımız, eğitimsizler, aşırı derece fakir insanlarımız ve roman vatandaşların olduğunu belirtiyor. 

AJANS BG 
(Aydın Osman)