Başbakan Boyko Borisov: ‘Referandum için harcanan paralar daha akıllıca bir yere kullanılabilirdi

27 Ocak 2013 Pazar |


Başbakan Boyko Borisov, oyunu başkent Sofya’da kullandı. Borisov, gazetecilere yaptığı açıklamada referandumdaki düşük katılım oranının şaşırtıcı olmadığını belirtti.
Muhalefetteki Bulgar Sosyalist Partisinin (BSP) ülkedeki yolların kardan temizlenmediği bu şekilde de halk oylamasının sabote edilmek istendiği yönündeki iddialarına cevap veren Borisov ‘Rakamlara bir bakın, sokakları ve caddeleri en iyi şekilde temizlenmiş şehirlerdeki katılım oranları en düşük’ dedi.
Borisov, bugünkü referendum için harcanan paraların (14 milyon Leva - 7 milyon Avro) daha akıllıca bir yere harcanabileceğini kaydetti.

SOSYALİST PARTİSİNİN ISRARI ÜZERİNE REFERANDUMA GİDİLDİ

Referandum, hükümetin Tuna Nehri kıyısındaki Belene'de yeni bir santral inşa edilmemesi kararından vazgeçmesini isteyen muhalefetteki Sosyalist parti tarafından istendi ve gerekli imzalar toplandı. Hükümet, Kozloduy'da bulunan bir santralden nükleer enerji tedarik edilmesini desteklediğini; ama seçmenler kabul oyu kullansa bile yeni bir santral inşa edilmesi için gereken 10 milyar euroya sahip olmadığını söylüyor.

AJANS BG