Doğan'ın listeleri ve Dal'ın mektubu...

6 Ocak 2013 Pazar |


Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisinin (HÖH) 19 Ocak'taki kurultayı öncesinde, kuruluşundan bu yana genel başkanlık koltuğunda oturan, Ahmet Doğan'a şimdilik sadece üç ilden destek gelmesi, başka adaylar da olacak mı sorusunu gündeme getirdi. 
Doğan'ın adaylığı şimdilik sadece Razgrad, Şumen ve Kırcaali il teşkilatları tarafından desteklendiği açıklandı. Genel başkanlığa yeni adaylar çıkabilir mi sorusuna Bulgaristan'da ve Türkiye'deki göçmen dernekleri çevrelerinde cevap aranıyor.
HŞHP'NİN DERNEKLERLE İLETİŞİMİ BOZUK 
Öte yandan Kasim Dal'in kurduğu ve genel başkanlığına Korman İsmailov'un seçildiği Hürriyet ve Şeref Halk Partisi'nin (HŞHP) Türkiye'deki göçmen derneklerine hitaben resmi internet sitesinde yayınlanan mektup sonrasında HÖH'un sponsorluğundaki internet siteleri Dal'ın partisinin derneklerle artık mektupla iletişim kurduğunu kaydediyor. HÖH'e yakın siteler, bunun da sözkonusu derneklerin HŞHP'ye destek vermediklerinin göstergesi olduğu belirtiyor. 
DOĞAN, İŞE YARAMAYAN MİLLETVEKİLLERİNİ TEMİZLEYECEK Mİ?
Bulgar basını, HÖH lideri Doğan'ın partideki değişim istekleri çerçevesinde pasif kalan ancak 20 yıldır milletvekili olarak parlamentoda bulunan bazı milletvekillerini önümüzdeki seçimlerde listelere koymayacağını savunuyor. Gazeteler, temizlik operasyonununda milletvekilleri Remzi Osman, Ünal Lütfi ve Necmi Ali gibi isimlerin üzerinde durulduğunu yazıyor. 

AJANS BG