Kader Özlem: HÖH’ün anma etkinliklerini siyasi bir platforma dönüştürmek istemesi yanlış

2 Ocak 2013 Çarşamba |

Balkan Göçmenleri Federasyonu'nun yayın organı 'Balkanlar’da Türk Kültürü Dergisi' Editörü Kader Özlem, Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisinin anma toplantılarını siyasi mitinge dönüştürmesini eleştirdi.
HÖH’lü yetkililerin Türkan Bebek’i anma etkinliklerini adeta şekil ve içerik açısından 'demokrasi, hoşgörü' şölenine çevirdiğini belirten Özlem, durumun böyle olmadığını dile getirerek 'Türkan Bebek ve asimilasyonda hayatını kaybeden insanlarımız, demokrasi şehidi değil; Bulgaristan Türklerinin zulme karşı milli direnişinin şehididirler. HÖH’ün bu etkinlikleri sahiplenmek istemesini güzel ancak, siyasi bir platforma dönüştürmek istemesini yanlış' dedi.
Bulgaristan’da demokrasinin güçlünün yanında işlediğini ve Bulgaristan Türklerinin haklarına somut bir katkısı olmadığını dile getiren Özlem, anadilde eğitim hakkı konusunda Bulgaristan’ın asimilasyona devam ettiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: 'Sözüm ona demokrasiye geçildi ama halen haklarımıza dair bir aksiyon yok. Yaklaşık 50 yıldır uyutuluyoruz. Aslında hak verilmez, alınır. Ama maalesef bunu talep edebilecek bir irade yok.'

AJANS BG
(as)