Sofya'da çok sayıda yaralı var...

19 Şubat 2013 Salı |

Bulgaristan'ın çeşitli şehirlerinde on binlerce gösterici yüksek elektrik fiyatlarını ve yabancı elektrik şirketlerini protesto etmeye devam ediyor. Protestoların başladığı dokuzuncu günde başkent Sofya'da göstericiler ve polis arasında çatışmalar çıktı. Şu anda başkent Sofya'nın merkezi, Kartal Köprüsü ve parlamento binası civarı savaş alanını andırıyor. Yaralı göstericiler, alandan uzaklaşmaya çalışıyor, yüzlercesi ise 'katiller' diye bağırmaya devam ediyor.  Gösteri alanının çeşitli yerlerinde kan izleri göze çarpıyor.
YARALILAR 7 ABULANSLA HASTENELERE TAŞINIYOR
Çeşitli yerlerinde yaralananlar 7 ambulansla Sofya'daki hastanalere kaldırılıyor. Evlogi Georgiev Bulvarında bir polis aracının göstericiler tarafından tamamen tahrip edildiği bildirildi.

VARNA
Karadeniz kıyısındaki Varna'da göstericiler, Devnia Sokağında bulunan elektrik şirketinin binasının camlarını taşlarla kırdı. 'istifa' diye bağıran protestocular, Asparuhov Köprüsüne yönelmek istedi ancak polis ve jandarma yola barikat kurarak geçmelerine izin vermedi. Şu an göstericilerin büyük bir bölümü dağılmaya başladı.

BAŞBAKAN BORİSOV, ELEKTRİK ŞİRKETİNİN LİSANSINI İPTAL EDECEKLERİNİ SÖYLEMİŞTİ
Gösteriler başlamadan önce, gündüz saatlerinde Başbakan Boyko Borisov,  elektrik dağıtım şirketi ÇEZ'in lisansının iptal edileceğini söylemişti. Bunun üzerine Brüksel'den bir açıklama yapan Enerjiden Sorumlu AB Komiserliği'nin Sözcüsü Günter Öttinger "Avrupa Birliği ülkeleri ile enerji denetim kuruluşları, hem lisans verme hem el koyma hakkına sahiptir" demişti.


AJANS BG