HÖH lideri Başbakan Raykov'la görüştü

18 Mart 2013 Pazartesi |


Bulgaristan'da 12 Mayıs'ta yapılacak erken parlamento seçimiyle ilgili siyasi danışma görüşmelerine başlayan Geçici Hükümet Başbakanı Marin Raykov, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturuğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Lideri Lütvi Mestan ile bir araya geldi.
Yapılan görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Başbakan Raykov, seçim kampanyasının etnikleştirilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Raykov, şu sözlerini kullandı:
"Kampanya ile ilgili yapılacak siyasi propaganda söylemlerine etnik unsurun katılmasının kabul edilemeyecek bir durum olacağını vurgulamak istiyorum. Bulgaristan vatandaşları, etnik temelde birilerin diğerleriyle karşı karşıya getirilmesine izin vermeyeceğimizi belirtmek istiyorum. Seçim kampanyasının etnikleştirilmesine izin vermeyeceğiz."
HÖH Lideri Lütvi Mestan da Başbakan Raykov'un tutumuna destek vererek, "Ben, liderliğini yaptığım partinin etnik olmadığını en çok iddia eden bir politikacı olarak, ülkedeki siyasi söylevin etnikleştirilmesine kararlı bir şekilde karşı çıkacağım" diye konuştu.
Seçim kampanyasının etnikleştirilmesinin ülkedeki etnik barışı tehdit edebileceğini savunan Mestan, "Bulunduğumuz seçim öncesi döneminin ve oylamanın etnikleştirilmesine kesinlikle karşıyız" ifadesini kullandı.
Görüşmeyle ilgili yapılan açıklamada, ayrıca devletin finansal istikrarı ve erken seçimin teknik organizasyonuna ilişkin konuların da ele alındığı kaydedildi. Başbakan Raykov, erken seçim hazırlıklarından sorumlu geçici kabinenin hiç bir siyasi güce muhalif olmadığını belirterek, seçim öncesi ortamında siyasi partileri intikamcı duygulara kapılmamaları konusunda çağrısında bulundu.
AA