HÖH Kırcaali İlçe Teşkilatı’nın milletvekili aday adayları belli oldu

25 Mart 2013 Pazartesi |

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Kırcaali İlçe Teşkilatı Başkanı Muharrem Muharrem, gelecek Parlamento seçimleri için bölgeden milletvekili aday adayları seçilmesi üzere teşkilatın dün akşam geniş katılımlı oturum gerçekleştirdiğini bildirdi. Oturumda gelecek Parlamento seçimleri için toplam 10 kişinin milletvekili adayı gösterildiğini kaydetti. 

Yapılan açık oylama sonucunda HÖH Onursal Başkanı Ahmet Doğan, Genel Başkanı Lütfi Mestan’ın oybirliğiyle Kırcaali Bölgesi’nden milletvekili adayları seçildikleri açıklandı. Gizli oylamada ise gösterilen 10 adaydan en çok oyun Genel Merkez Teşkilat Birim Türkiye ile İlişkilerden Sorumlu Saliha Emin’in aldığı anlaşıldı. 
Oturuma HÖH partisinden seçilen tüm muhtarlar, Meclis üyeleri, Belediye Başkanı, İlçe Teşkilatı, HÖH Gençlik Kolları il ve ilçe teşkilatlarının yönetiminde yer alan üyelerle birlikte katılma hakkına sahip 55 kişiden 43’ünün katıldığı belli oldu. Her bir Yerel Kurulu’nun aday gösterdiği Sayın Ahmet Doğan ile Sayın Lütfi Mestan’ın dışında daha 20 kişinin aday gösterildiği, onlardan ise 12’sinin adaylıktan vazgeçtiği açıklandı. 

Oturumda teşkilat tarafından Saliha Emin’den sonra sırasıyla Kırcaali Meclis Üyesi Musa Seidahmet, HÖH Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ayhan Etem, Yerel Meclis Başkanı Raif Mustafa, Meclis Üyesi Mustafa Ahmet, Bulgaristan İşverenler ve Sanayiciler Konfederasyonu (KRİB) Bölge Şube Yönetim Kurulu Başkanı Fahri İdriz, HÖH Gençlik Kolları Kırcaali İl Tekilatı Yönetim Üyesi Cem Bayraktar ve Eski Bulgaristan Kamu Denetçisi Yardımcısı Yaşar Şaban’ın milletvekili aday adayı gösterildikleri açıklandı. Sayın Muharrem, yarın yapılan HÖH Kırcaali İl Teşkilatı’nın geniş katılımlı oturumunda her bir ilçe teşkilatından 3 milletvekili adayı seçileceğini, fakat tüm gösterilen adayların isimlerinin belirtildiği oturum tutanaklarının Merkez Seçim Kurulu’na teslim edileceğini kaydetti. 

Muharrem Muharrem, geniş katılımlı oturumdan önce partinin Kırcaali Belediyesi’nde mevcut tüm 61 Yerel Kurulu’nun ve bizzat katıldığı 10 küçük bölgede teşkilat toplantıları yapıldığını belirtti. HÖH Merkez Kurulu’nun aldığı karara göre bu toplantılarda herkesin kendisi de dahil olmak üzere milletvekili adayı gösterme hakkına sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca başka bir bölgeden olan veya HÖH partisi üyesi olmayıp, fikirlerini ve liberalizm fikirlerini paylaşan birinin bile milletvekili adayı gösterilme fırsatı verildiğini dile getirdi. 

Bugün Kırcaali ilinde son olarak HÖH Ardino, Çernooçene ve Kirkovo ilçe teşkilatlarının geniş katılımlı oturumları yapılacak. Yarın HÖH Kırcaali İl Teşkilatı’nın oturumunda seçilecek toplam 21 milletvekili adayı listesinin ve diğer tüm gösterilen adaylarla birlikte Lütfi Mestan’ın başkanlığında olan Merkez Seçim Kurulu’na sunulacak. 



Resmiye MÜMÜN 
kircaalihaber.com