Sahte müftü mektupları bu defa Razgrad bölgesinde

25 Nisan 2013 Perşembe |


Belirli bir siyasi partiye oy kullanılması yününde talimatlar içeren ve sahte olduğu anlaşılan Razgrad Bölge Müftüsü imzalı mektuplar nedeniyle Razgrad Bölge Seçim Komisyonu’na şikayette bulunuldu.
Tsar Kaloyan İlçesine bağlı Ezerçe Köyü imamına gönderilen sahte Bölge Müftülüğü mektubunda, 12 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek genel seçimlerde belirli bir partiye oy kullanılması yönünde talimat bulunuyor.  Bölge Müftüsü Mehmed Alya, başka yerleşim yerlerindeki imamlara da gönderildiği anlaşılan sözkonusu mektupları imzalamadığını vurguladı.
Razgrad Bölge Seçim Komisyonu, şikayet üzerine sahte mektupları gönderenlerin bulunması için Bölge Savcılığı’na başvuruda bulundu.


.................................................................................................................................................
İLGİLİ HABER:

Bulgaristan Başmüftülüğü: Siyasi parti desteği için imamlara mektup göndermedik

7 Mart 2013 Perşembe


Bulgaristan Başmüftülüğü, kurum adına bazı imamlara gönderilen ve içeriğinde Hürriyet ve Şeref Halk Partisine destek çağrıları bulunan mektupların sahte olduğunu açıkladı.  Başmüftülüğün basın açıklamasında,...