İvan Kostov'un evine giren silahlı bir kişi yakalandı

11 Mayıs 2013 Cumartesi |

Eski başbakanlardan ve Güçlü Bulgaristan için Demokratlar Partisi (DSB) lideri İvan Kostov’un başkent Sofya’da bulunan evine giren silahlı bir kişi güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Sabah saatlerinde Sofya’nın Dragalevtsi semtinde bulunan İvan Kostov’un evine giren kar maskeli ve silahlı bir kişinin Kostov’un eşinin korumalara haber vermesi üzerine yakalandığı bildirildi.
İçişleri Bakanlığı, yakalanan kişinin 36 yaşındaki B.G.’nin olduğunu açıklarken, polis kaynakları B.G’nin eski başbakanının evine soygun amaçlı girdiğini düşündüklerini belirtti anacak kesin nedeninin sorgulamanın ardından netleşebileceğini vurguladı. 

KOSTOV: TORUNU VE EŞİYLE BİRLİKTE OLDUĞU BİR ANDA KİMSENİN BÖYLE BİR SALDIRIYA MARUZ KALMAMASINI DİLİYORUM 

Bu sabah meydana gelen olayla ilgili partisinin merkezinde bir açıklama yapan  İvan Kostov, 'kimsenin böyle bir duruma düşmemesini diliyorum' dedi. Kostov, eşi ve torunu ile birlikte oldğu bir anda kimselere bu tür bir saldıraya maruz kalmasını dilemediğini vurgulayarak, olayla ilgili ayrıntıya girmeyeceğini söyledi. Kostov, polise ifade verdiğini gazetecilerin önüne de seçim öncesinde spekulasyonları önlemek için çıktığını ifade etti. 

Kostov'un Dragalevtsi'deki evi ve eşi Elena Kostova

Ajans Bg

.......................................................................................

Armed Man Bursts in Home of Bulgarian Right-Wing Leader


An armed man has burst in the home of the leader of the right-wing Democrats for Strong Bulgaria partyDSB, and former Prime MinisterIvan Kostov.
The news was reported Saturday morning by Nova TV.
The assailant has been detained. No one, including Kostov's family members, has been harmed.
Kostov' home is located in the Sofia suburb of Dragalevtsi.
The information has been confirmed for Novinite by his PR. The Interior Ministry also confirmed the report.
Bulgaria is holding Sunday, May 12, early general elections.