Busmantsi'de 50 mülteci açlık grevine başladı

10 Eylül 2013 Salı |

Bulgaristan'da Lübimets mülteci kampında kalan 32 Suriyelinin açlık grevine başlamasının ardından, bir başka mülteci kampında da 50'e yakın mültecinin açlık grevine başladığı bildirildi. 

 Bulgaristan devlet radyosu, başkent Sofya yakınlarındaki Busmantsi geçici mülteci kampında çeşitli ülkele vatandaşlığına sahip 50'ye yakın mültecinin açlık grevine başladığını duyurdu. Mülteciler, geçici barınma kampında kötü muameleye maruz kaldıklarını iddia ederek, kamp görevlilerinin kendilerine karşı agresif davrandıklarını savunuyor. 

Radyoya konuşan Mali vatandaşı Kristian Abidal "Açlık grevine başlayanları camlarında korkuluklar olan bir odaya götürdüler. Burda bize çok kötü davranıyorlar. Bizi hayvan yerine koyuyorlar. Şikayette bulunma imkanımız yok ve hapiste gibi yaşıyoruz" dedi. 

 Busmantsi ve Lübimets mülteci kapmlarının Müdürü Yotko Andreev ise, mültecilerin iddialarının doğru olmadığını belirtti. Daha önce Türkiye sınırında yer alan Lübimets ilçesindeki mülteci kampında kalan 32 Suriyeli açlık grevine başlamıştı. 

Yasadışı yollarla Bulgaristan'a giriş yaptıktan sonra Lübimets kampına yerleştirilen 32 Suriyeli göçmen, mülteci statüleriyle ilgili işlemlerin uzun sürmesi ve kamptaki yaşam şartlarının kötü olması nedeniyle açlık grevine başladıkları açıklamıştı.
Ajans Bg