Haltercinin Brezilya'daki Hapis Cezası Bitmeden Ülkesine Dönüşü Şaşırttı

24 Ekim 2013 Perşembe |


Brezilya'da 2011 yılında bavulunda 9 kilo kokainle yakalanıp 9 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan eski dünya ve Olimpiyat şampiyonu Bulgar halterci Gılıbin Boevski'nin Bulgaristan'a dönmesi ülkeyi şaşırttı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İvaylo Kaşkanov, Boevski'nin hapis cezasını çektiğiBrezilya'nın Sao Paolo kentindeki cezaevinden 22 Ekim'de serbest bırakıldığını açıkladı. Bulgaristan'ın Brezilya Büyükelçiliği'nin Boevski'ye geçici pasaport verdiği bildirildi.
Paris'ten uçakla Sofya'ya dün dönen Boevski, esrarengiz tahliyesi ile ilgili açıklama yapmadı. 
Boevski'nin serbest bırakılmasından haberdar olmayan Bulgaristan Adalet Bakanlığı'nın, haltercinin cezasının kalan süresini Bulgaristan'da bir cezaevinde çekmesi ile ilgili herhangi bir talimat almadığı belirtildi.
Bulgaristan Cumhuriyet Başsavcısı Sotir Tzatzarov, Boevski'nin sürpriz dönüşünün Brezilya makamlarının tek taraflı bir kararı olabileceğini söyledi. Tzatzarov, "Boevski'nin durumu mahkumların iadesi gibi herhangi resmi bir prosedüre bağlı değil. Başsavcılık da Adalet Bakanlığı gibi herhangi bir bilgiye sahip değil" diye konuştu.
Gılıbin Boevski, 2012 yılında cezasına itiraz etmiş ancak Brezilya mahkemesi itirazı reddetmişti. 
AA