Çek Cumhuriyeti'nden Sığınmacılar İçin Bulgaristan'a 920 Bin Avro Yardım

9 Aralık 2013 Pazartesi |

Çek Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Martin Pecin, Bulgaristan'da bulunan sığınmacı kamplarındaki yaşam koşullarını iyileştirme amacıyla kullanılacak 920 bin avroluk çeki Bulgar mevkidaşı Tsvetlin Yovçev'e verdi.

Çek Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Pecin, yapılan yardımı Bulgaristan ziyareti kapsamında Bulgar mevkidaşı Yovçev ile yaptığı görüşmede açıkladı.

Pecin, Bulgaristan'a yaptıkları bu yardımın sembolik olduğunu belirterek, ülkedeki sığınmacı merkezlerinde yaşam şartlarının iyileştirilmesi için önümüzdeki günlerde yardım malzemesi de göndereceklerini söyledi.

Tsvetlin Yovçev ise Çek muhatabına teşekkür etti ve yardımı "ülke için zor bir anda gerçek dosttan gelen yardım" olarak değerlendirdi.

Yovçev, sığınmacı probleminin çözümü için Avrupa Birliği'nin ortak bir siyasete ihtiyacı olduğunu belirtti.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Bulgaristan'daki sığınmacı kabul merkezlerindeki koşulların kış aylarının gelmesiyle daha da kötüleştiğini belirterek, Bulgar yetkililerin yazlık çadırlarda kalan sığınmacıları inşaatı tamamlanmamış binalara yerleştirdiğini, bu binalardaki su ve temizlik sistemlerinin bir an önce tamamlanması gerektiği uyarısını yapmıştı.

Bulgaristan'da büyük bölümünü Suriyelilerin oluşturduğu, çeşitli ülkelerden 10 binin üzerinde sığınmacı bulunuyor. 

AA