Bulgaristan'la Dostluğun Filizi Bursa

16 Şubat 2014 Pazar |

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın ‘gerçekleştirdiği çalışmalarla’ Türkiye’yle Bulgaristan arasındaki dostluğun gelişmesine neden olan en önemli il olduğunu söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin gerçekleştirdiği hemşeri gecesinde konuştu. Türkiye’yle Bulgaristan arasındaki dostluğun dünü ve bugünüyle ilgili bilgiler veren Altepe, Bursa’nın gelişen dostluktaki rolüne değindi. Bursa’nın yarıdan fazla nüfusunun Balkan göçmeni olduğunu ve taşıdıkları bu kimlikle önemli bir misyon üstlendiklerini, gerek Bursa’daki gerekse Balkan ülkelerindeki Müslümanlarla ilgilenmeyi görev bildiklerini kaydeden Altepe, “Öncelikle burada yaşayan göçmenlerin her konuda desteklenmesini, tüm etkinlikler ile projelere destek verilmesini eksiksizce yerine getirdik. Orada da burada da neye ihtiyaç varsa, bizden ne talep ediliyorsa karşıladık” dedi.
Türkiye’yle Bulgaristan arasındaki dostluğun gelişmesinde Bursa’nın öncü olduğunu, sağladıkları güvenin bir sonucu olarak bugün flamalı makam aracıyla Bulgaristan’ın her bölgesinde rahatça dolaştıklarını ifade eden Altepe, “Orada herkes bizi, dost olduğumuzu biliyor. Harmanlı Barajı yıkıldığı zaman yardım konvoyu ulaşan ilk şehir Bursa oldu. Bulgarlar bile buna şaşırdı. Hangi cemiyet varsa, bayram töreni varsa, anma töreni varsa, oradayız. Vatandaşlarımızın, insanların ihtiyaçları neyse, okulsa okul kitapsa kitap her şekilde yanlarındayız. İnsan ayrımı yapmadan, Türk Bulgar demeden herkesle ilgileniyoruz. Parklar, meydanlar yapıyoruz. Bize yakışan da bu” diye konuştu.
Eğridere’nin Darıca, Çatak ve Çepelce bölgelerinde de imar faaliyetleri için şantiyeler kurduklarını, Varna bölgesindeki Yusuf Paşa Camii’nin restorasyonunu üstlendiklerini belirten Altepe, “Her zaman için bu topraklarla ilişki içerisinde olduk. Gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin sonucu olarak, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki dostluk ve kardeşlik bağları da güçlendi” açıklamasını yaptı.
Balkan Göçmenleri Federasyonu (BAL-GÖÇ) Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan da, konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Türkiye’yle Bulgaristan arasında dostluk bağlarının oluşmasında üstlendiği role değindi. Başkan Altepe’nin yerine getirdiği misyonla bağlantılı olarak bugün Bulgaristan’ın her bir bölgesinde büyük saygı gördüğünü, Kırcaali, Cebel ve Rodop Bölgesi gezilerinde bu saygının bizzat şahidi olduğunu ifade eden Yüksel, gösterdiği hassasiyet ve destekleri nedeniyle Altepe’ye teşekkür etti.
Altepe ayrıca, Eğridereliler Derneği’nin gecesinin ardından Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan Gümüşhaneliler Gecesi’ne katıldı. Altepe, burada yaptığı konuşmada, birlikte olmanın önemine değindi.
BULGARİSTAN’LA DOSTLUĞUN FİLİZİ BURSA
BULGARİSTAN’LA DOSTLUĞUN FİLİZİ BURSA
BULGARİSTAN’LA DOSTLUĞUN FİLİZİ BURSA
BULGARİSTAN’LA DOSTLUĞUN FİLİZİ BURSA
Kaynak: IHA