HÖH'ün Peevski sevdası

10 Nisan 2014 Perşembe |

25 Mayıs 2014 yılı Bulgaristan’da AP milletvekili seçimleri yapılacaktır. Malum DPS/HÖH harekâtı ülkede yaşayan Türkleri ve Müslümanları yani Pomakları temsil ediyor diye iddia etmekte. Kamuoyunda her fırsatta DPS yöneticileri Türk ve Pomak azınlıklarını savunduklarını da dile getirmekte.  AP milletvekili aday listelerine bakıldığında DPS/HÖH Kırcaali İl yönetimi Delyan Pevski gibi birini ikinci sıradan aday listesine göstermekle samimi olmadıklarını göstermektedir. 
 
Delyan Peevski kimdir? NDSV partisinde siyasete atılıyor DPS/HÖH partisinde milletvekili ve Emel Etem Toşkova hanımın yönettiği Afet bakanlığında bakan yardımcılığına kadar yükselmişti. Annesi ile birlikte Bulgaristan medyanın neredeyse tamamını kontrol etmekte. Son BSP/DPS “ATAKA” destekli hükümetin DNAS başına getirilmek istenmişti, yoğun halk tepkisinden dolayı DPS/HÖH yönetimi adaylığı geri çekilmişti. 

 Delyan Peevski AP milletvekili aday listelerinde yer alması Bulgaristan halkıyla adeta dalga
geçmesi olarak yorumlanıyor. Bırakın Türk ve Pomak halkını Bulgarlar dahi o zatı bırakın AP parlamentosunda hala Bulgaristan meclisine gitmeyen Delyan Paeevski’yi milletvekilli bile görmek istemiyorlar. Parlamentoya gelmemesine rağmen mahkeme milletvekilliğini iptal edemiyor.  

Delyan Peevski'nin ülkede yapılan yolsuzlukların başını çektiğini halk tarafından benimsenmiş olmasından dolayı onun milletvekilliğine karşı halkın itirazları var. Bulgaristan halkı ülkede yapılan yolsuzluklardan dolayı dar bogazdan geçiyor. A Birliğinden Bulgaristan devletine gelen ödenekler yerine ulaşamadan yolda büyük ölçüde birilerinin ceplerine inmekte oldugu iddia ediliyor. Yapılmayan işleri yapılmış olarak gösterip paraları zimmete geçtiği mahkeme tarafından birçok kez ispat edilmişti. 

24 yıldır Bulgaristan’da en önemli sorunların başını yolsuzluk çekiyor. Devlet küçülürken özel sektör aksine göz kamaştırıcı şekilde yükseldi. Kamuya ait binalar harabeye dönüşürken özel şirketlerin binaları uzay merkezlerini andırıyor. AP Bulgaristan yolsuzlukların önüne geçilebilmesi için Bulgaristan fonlarını dondurulması bile gündeme gelmişti. Bulgaristan ekonomisi neredeyse dibe vururken DPS/HÖH yönetimi tarafından özellikle Kırcaali, Hasköy/Haskovo ile Paşmaklı/Smolyan AP aday listelerine Delyan Peevsk’iyi ismine yer vermesi Bulgaristan halkıyla resmen alay ediliyor. Bulgar halkının bir kısmın Türklere var olan nefreti özellikle DPS/HÖH yönetimi tarafından yolsuzluklar karalı idaa edilen DPS/HÖH milletvekili olan Delyan Peevski’i özellikle Türklerin yoğun yaşadığı Kırcaali ve diğer iki ilde AP milletvekili aday listesinde yer vermesi daha da artıracaktır. DPS/HÖH yönetimi halkının tepkilerini ciddiye alarak DPS/HÖH milletvekili olan Delyan Peevski’nin ismini AP milletvekili aday listesinden çıkaracağını umuluyor.