Sarafovo saldırısını düzenleyenin kimliği belirlendi

18 Temmuz 2014 Cuma |

Bulgaristan'ın Burgaz kentindeki Sarafovo Havaalanı'nda iki yıl önce düzenlenen ve beş İsrailli turist ile bir Bulgaristan vatandaşının ölümüyle sonuçlanan saldırıyı düzenleyen kişinin gerçek kimliği belirlendi.

Bulgaristan Başsavcılığı ve Devlet Milli Güvenlik Ajansı'nın yaptıkları ortak açıklamada, saldırıyı düzenleyen kişinin cesedine yapılan DNA analizi sonucunda bu kişinin 1989 Lübnan doğumlu Muhammed Hassan El Hüsseim olduğu bildirildi.

Hüsseim'in Lübnan ve Fransa vatandaşı olduğunu belirtildi.

Soruşturma yetkilileri, Jacque Felipe Martin adına düzenlenen sahte sürücü ehliyeti kullanan saldırganın suç ortaklarından ikisinin isimlerini daha önce açıklamıştı. Aranmakta olan bu iki kişinin isimlerinin Meliad Farah ve Hasan Al Hac Hasan olduğu duyurulmuştu.

Saldırı ile ilgili soruşturma halen sürdüğü ve 6 ay daha uzatıldığı açıklandı. Soruşturma gözetimini yapan savcı Kalina Çapkınova, büyük bir ilerleme kaydedildiğini ifade etti.

Saldırının ardından iki yıl geçmesine rağmen saldırganların Bulgar suç ortakları konusunda net bilgi verilmiyor.

18 Temmuz 2012 tarihinde meydana gelen olayda, Bulgaristan'a tatile gelen İsrailli turistler bir yolcu otobüsüne binerken Hüsseim üzerinde taşıdığı bombaları patlatmış, patlamada 5 İsrailli turist ile otobüsün Bulgar sürücüsü hayatını kaybetmişti.


AA