Bulgaristan, Türkiye Sınırının Tamamına Tel Örgü Yapacak

19 Ağustos 2014 Salı |

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, sığınmacıların kaçak geçişlerini önlemek içinTürkiye ile sınırının 149  kilometrelik bölümüne daha dikenli tel çekme kararı alındığını açıkladı. 
Kararın, Başbakan Georgi Bliznaşki'nin İçişleri Bakanlığı'ndan üst düzey yetkililer ile bir araya geldiği toplantıda alındığı belirtildi. 
İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Svetolzar Lazarov, vatandaşların sığınmacı akını ile mücadelede kendilerinden daha başarılı sonuçlar beklediklerini kaydederek, "Bedeli şimdilik belli olmayan bu önlem, savunma amaçlı değil, önleme amaçlı olacak" dedi.
Bulgaristan'ın kaçak geçişleri en aza indirmek için yılda yaklaşık 12 milyon avro harcadığına dikkati çeken Lazarov, alınan önlem sayesinde sınır bölgesinde görevlendirilen güvenlik görevlilerinin de ihtiyaç duyulan diğer bölgelere gönderilebileceğini söyledi.
Bulgaristan, daha önce en fazla kaçak geçişin yapıldığı Elhovo bölgesine 30 kilometrelik tel çit engeli kurmuştu.  Yaklaşık 3 metre yüksekliğindeki engel, dikenli ve kesici telden oluşuyor. 
Avrupa Birliği'nin dış sınırını korumakla görevli Sınır Polis Komutanlığı da son teknoloji ürünü radar sistemi ile denizden ve karadan kaçak geçişleri engellemeye çalışıyor.