Büyükelçi Gökçe: ‘Bayram’ın tüm insanlığa barış, huzur, esenlik ve mutluluk kaynağı olmasını diliyorum’

4 Temmuz 2016 Pazartesi |

Değerli Vatandaşlarımız,
Kıymetli Soydaşlarımız,
Bulgaristan’daki tüm dostlarımız,

Hoşgörü, dayanışma, bağışlama ve kardeşlik gibi yüksek manevi değerlerin; yardımlaşma ve paylaşma gibi ihtiyacın karşılanmasına yönelik maddi değerlerin yenilendiği, dostluğun en güzel örnekleriyle paylaşıldığı bir Ramazan Ayı’nın ardından, Ramazan Bayramı’nı karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Birlik olma ve birlikte yaşama bilincimizin güçlendiği özel günler olan Bayramlar, genci ve yaşlısıyla ailelerin, akrabaların, dostların ve komşuların, bir araya gelerek, kucaklaştıkları toplumsal kaynaşma ve kenetlenme vesileleridir.

Bayramlar, farklılıkların kültürel zenginliği güçlendirdiği ve her ferdin bu zenginliğin tamamlayıcı parçası olduğu anlayışından hareketle, görüş ayrılıklarına bakılmaksızın, toplumun tüm kesimlerinin kenetlenerek, başarılı çalışmalarını asgari ortak paydalar zemininde, beraberce yürütmeleri ve bu ruhu devralacak yeni nesiller yetiştirilmesi için hatırlama vesilesi oluşturmaktadır.

Bayramlar, aynı zamanda, tıpkı Ramazan Ayı’nda olduğu gibi, etnik, dini, ulusal, kültürel ya da toplumsal köken gözetmeksizin bir araya gelme, birbirimize sırf ve sadece insan olduğumuz için hoşgörü ve anlayış gösterme, dayanışma ve yardımlaşma fırsatı sunmaktadır.

Ramazan Ayı süresince Bulgaristan’da düzenlediğimiz ya da konuk olduğumuz tüm İftarlarda vatandaşlarımızla, soydaşlarımızla, Bulgar dostlarımızla, tüm din ve milletlerin temsilcileriyle yemeğimizi ve dostluğumuzu paylaştık. Bu ruhun Ramazan Bayramı süresince de yaşanmasını diliyorum.

Bulgaristan’da yaşayan tüm vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın, etnik köken ya da dini inanç farkı gözetmeksizin dost Bulgaristan halkının tamamının Ramazan Bayramı’nı samimi duygularla kutluyor, Bayram’ın tüm insanlığa barış, huzur, esenlik ve mutluluk kaynağı olmasını, anlaşmazlık ve çatışmaların son bulması için vesile oluşturmasını temenni ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.

Süleyman Gökçe

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi