Yunanistan’da yakalanan katil zanlısı Bulgaristan Türklerinden mi?

4 Nisan 2019 Perşembe |


Yunan basını, Yunanistan’da gece hayatıyla tanınan işadamı Makris'i öldürdüğü iddia edilen ve polis operasyonuyla yakalanan zanlının Bulgar vatandaşı bir Türk olduğunu duyurdu.

Atina’nın Vula semtinde 31 Ekim 2018 tarihinde silahlı bir saldırıyla evinin önünde öldürülen 47 yaşındaki  Yunan asllı Avustralyalı işadamı Yannis Makris’in katili olduğu iddia edilen 31 yaşlarındaki Türk asıllı Bulgar vatandaşı bir kişi yakalandı.

Başkent Atina’da bulunan Kreoli otelinde, 2 Nisan 2019’da Yunan polisinin düzenlemiş olduğu operasyonla yakalanan Bulgar vatandaşının polise direnmeye (silahsız) çalıştığı ancak güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Katil zanlısının Vula semtindeki saldırının ardından Yunanistandan çıkış yaptığı, daha sonra ise tekrar Yunanistana girdiğini öğrenen Yunan polisinin yakalamak için operasyon düzenlemeye karar verdiği vrgulandı. Katil zanlısının 35 yaşındaki erkek kardeşinin de tutuklandığı bildirildi.  

Yannis Makris kimdir?
20 yıldır Yunanistan ile Avustralya arasında mekik dokuyan işadamı Yannis Makris, Yunanistanda bir televizyon kanalında yayınlanan My Style Rocks şov programıyla ünlendi. Manken Victoria Karida ile evli ve iki çocuk sahibiydi. Atina ve Mikonos adasındaki gece hayatı ile tanınan Makris'in, uyşturucu ticareti yapan şebekelerle bağlantısı olduğu ifade edildi. ‘Avustralyalı’ lakabıyla tanınan  Makris, Yunanistanda eski bir bakanında hissedarları arasında bulunduğu bir Özel Güvenlik şirketininde ortaktı.  Avustralyada bir gece klübü işleten iş adamının Avustralya, İngiltere ve Mikonos adası polisi tarafından sicili kabarık olduğu biliniyor.

Ajans Bulgaristan


Yannis Makris'e böyle ateş etmişti: