Edirne Tabip Odası: ‘Bulgaristan Sınırını Kapatın’

14 Kasım 2020 Cumartesi |


Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Gürcan Altun, salgının kontrol altına alınabilmesi için Bulgaristan sınırının kapatılmasını istedi.

 Türk Tabipleri Birliği (TTB) Edirne Tabip Odası, Türkiye ve Edirne’deki korona virüsü salgının etkileri ile ilgili açıklama yaptı. Tabip Odası Başkanı Dr. Gürcan Altun, salgının kontrol altına alınabilmesi için alınması gereken acil önlemleri açıklarken; 

“Sınır kapıları derhal kapatılmalıdır. Ekim ayında Bulgaristan Sınır Kapısı’ndaki hareketlilik 351 bindir. Bu rakam, Edirne’nin merkez nüfusunun iki katıdır. Edirne’de yaklaşık bin 400 esnafın olduğundan bahsediliyor. Önemlidir ama tek bir insanın bile hayatı, hiçbir ekonomik ölçüt ile karşılığı bulunamaz. Şehre giriş-çıkış kısıtlaması, toplumsal hareketliliğin azaltılması, en az 14 gün süre ile sokağa çıkma kısıtlaması ya da yasağı uygulanmalıdır. Sokağa çıkma yasağı uygulanacaksa sosyal devlet ilkesine uygun olarak yapılmalıdır. Günlük kazancıyla geçinen insanlar, bu süreçte mağdur edilmemelidir. Temel-zorunlu ve acil mal/hizmet üreten işler dışında tüm işlerde çalışmaların durdurulması olmak üzere virüsün yayılmasını azaltacak, durduracak önlemler hızla hayata geçirilmelidir” ifadelerine yer verdi.

gundemedirne.com