BULGARİSTAN İSTANBUL BAŞKONSOLOSU ANGELOV VEFAT ETTİ

17 Mart 2021 Çarşamba |


 Uzun süredir tedavi altında olan Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Angelov vefat etti.

Türkiye Cumhuriyeti Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu, Angel Angelov bugün uzun süredir yaşadığı rahatsızlıklar sebebiyle hayatını kaybetti.

İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov, kronik rahatsızlıkları sebebiyle rutin tedavi gördüğü sırada Covid-19 teşhisi konmuş ve uzun süredir virüs nedeniyle ağırlaşan rahatsızlıkları ile mücadele ediyordu.

Angel Angelov Türkiye’de uzun süredir görev yapan diplomatlardan biriydi. Önceki dönemde Bulgaristan Edirne Konsolosluğu’nda da görev yapan Angelov, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu görevi esnasında pek çok başarılı çalışmada ev sahipliğini üstlenerek Türkiye ve Bulgaristan arasında ilişkilerin daha da ilerletilmesinde odak isimlerden biri olmuştur.

Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov’un Türkiye ve Bulgaristan arasında yaşanılan pozitif projelerde gösterdiği tevazu ve emekler hususunda gıyabında ailesine ve tüm Bulgar yetkililerine teşekkür ediyoruz.

ANGEL ANGELOV KİMDİR?

Güneydoğu Avrupa bölgesinde ciddi bir deneyime sahip olan Angelov, 2005 -2009 seneleri arasında Türkiye Edirne Konsolosluğu görevinde bulunmuştur. Diplomatik kriz yönetimi ve koordinasyon konusunda çözüm odaklı çalışma prensibine sahip olan Angelov’un Sofya Ulusal ve Dünya Ekonomisi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans derecesi vardır.

Almanya George Marshall Merkezi ve Avusturya’daki Barış ve Çatışma Çözümü Merkezi bünyesinde uluslararası ilişkiler ve kriz ve çatışma yönetimi konularında uzmanlaşmıştır.
İngilizce ve Türkçe dillerine hakimdir. Ayrıca Sırpça, Hırvatça ve Rusça dilleri konusunda da bilgi sahibi bir diplomattır. Merhum Konsolos Angel Angelov evli ve iki çocuk babası idi.

BULGARİSTAN İSTANBUL BAŞKONSOLOSU ANGELOV VEFAT ETTİ

Sayın Angelov’un vefatından dolayı derin üzüntümüzü yineleyerek başta ailesi ve sevdikleri olmak üzere tüm Bulgaristan yönetim ve yetkililerine sabır diliyoruz.

Geçtiğimiz Ocak ayında Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği’ne de yeni atama yapılmış ve Nadejda Neynski yerine Angel Çolakov göreve başlamıştı. Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu  Angel Angelov’un vefatıyla birlikte Konsolosluk nezdinde yapılacak değişiklik ise henüz ilgili makamlarca bildirilmedi.

Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu görevine gelecek isim Dışişleri Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulacak.

Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçiliği görevini sene başında atanan Angel Çolakov ve Edirne Konsolosluğu görevini ise Vassil Valchev yürütmektedir.

diplomatikhaber