Ermenistan’ın Bulgaristan Büyükelçiliğinden Türk düşmanlığı

3 Mart 2021 Çarşamba |


Ermenistan’ın Sofya Büyükelçiliği, Bulgaristan’ın milli bayramı olan 3 Mart günü Facebook hesabı üzerinden yayınladığı mesajda ‘Bugün Türk esaretinden kurtuluşumuzu kutluyoruz’ dedi.

Bulgaristan’da Osmanlı hakimiyetinden kurtuluş günü olarak kutlanan 3 Mart’ta yayınlanan Ermenistan elçiliğinin bu mesajına Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök cevap verdi.

Büyükelçi Aylin Sekizkök, Ermenistan Büyükelçiliğine bu tür amatör ajitasyon çalışmalarından vazgeçmelerini tavsiye etti.

 Büyükelçi Sekizkök şunları söyledi:

Türkiye ve Bulgaristan iki sağlam müttefik ve güvenilir ortaktır. Halklarımız, ihtiyaç zamanlarında birbirlerinin yardımına koşan komşular ve dostlardır. Ermenistan, barışı tercih edene ve yaptığı katliamların hesabını verene kadar bölgesinde yalnızlığa ve karanlık bir geleceğe mahkumdur

Ermenistan’ın Büyükelçiliği’nin mesajına ülkede yaşayan Türkler de tepki gösterdi. Bulgaristan’da Türklere ait sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ermenistan'ın bu tavrını Bulgar ve Türk halkları arasına düşmanlık tohumları yerleştirme girişimi olarak değerlendirdiklerini vurguladı.

Ajans Bulgaristan