Türkiye’de Bulgaristan seçimleri için oy kullanacak vatandaşlara kısıtlama yok

29 Mart 2021 Pazartesi |


Türkiye’deki Bulgaristan vatandaşlarının dikkatine, 

Sevgili vatandaşlar, 

04.04.2021 tarihli Milletvekili seçimlerinde Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye’de oy kullanma hakkını kullanma imkânının sağlanmasıyla bağlantılı olarak, işbu vesileyle kamuoyuna duyurulu:

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara’daki Bulgaristan Büyükelçiliği’ne yazdığı nota göre, yetkili Türk makamlarına 04.04.2021 tarihinde milletvekili seçimlerinin yapılmasına ilişkin bilgi ve talimat gönderilmiştir. Bu temelde, Bulgaristan vatandaşlarının oy hakkının kullanılması için gerekli koşulları sağlamak ve seçim sürecine dahil olan yetkililere yardım sağlamak için gerekli tedbirler alınmıştır. İçişleri Bakanlığı organları da dahil olmak üzere Türk yetkililerle yapılan görüşmeler ve görüşmeler sırasında, oy hakkını kullanmak isteyen tüm Bulgaristan vatandaşlarının seçim gününde ilgili sandık merkezlerine engelsiz erişim sağlanacağına dair güvence alındı.

Seçmenin kimliğini Bulgaristan kimlik kartı veya pasaportu ile kanıtladığını hatırlatırız. Sürücü belgesi (ehliyet) ile oylamaya izin verilmez. Nüfus cüzdanı veya pasaportun geçerlilik süresinin 13.03.2020 tarihinden sonra seçim tarihine kadar geçen süre içinde dolması halinde seçmen oy kullanabilir. 

Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu