Mustafa Karadayı istifa etti, Ahmet Doğan aktif politikaya dönüyor

7 Kasım 2023 Salı |



Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı görevinden istifa etti. Karadayı’nın istifasını partinin onursal başkanı Ahmed Doğan’ın istediği kaydedildi. 

2013 yılında kuru sıkı tabancayla kendisine karşı girişilen saldırının ardından HÖH’ün genel başkanlığından istifa ederek onursal başkan olan Ahmet Doğan, partinin başına Lütvi Mestan’ı getirdi. Üç yıl boyunca başkanlık koltuğunda kalan Mestan, HÖH’ün tek adam tarafından yöneltildiği yönünde Doğan’ı eleştirince ihraç edildi ve parti yeliğinden de çıkarıldı.
Mestan’ın ardından 2016 yılından Mustafa Karadayı genel başkan görevine getirildi. 

HÖH yönetimine yakın kaynaklar, Karadayı’nın görevden almnma nedeni olarak şunu belirtiyor: ‘Son iki yılda Karadayi'nin çalışma tarzı nedeniyle etrafında gerginlik yarattı. Parti üyeleriyle iletişim kurarken agresif bir üslup kullandı, partinin sembolik ve yerleşik isimlerinin yönetim organlarının dışına itildi, etrafını meçhul figürlerle çevreledi. Son altı ayda Doğan'ın imzasıyla HÖH'ün önde gelen ismi, HÖH Meclis Grubu Eş Başkanlığı'nı devralan Delyan Peevski oldu’.

Seçim kampanyası sırasında Peevski'nin aktif çalışması, belediyelere yaptığı ani ziyaretler ve son aylarda HÖH adına parlamento kürsüsünden sürekli konuşması parti içinde koltuk değişimi yapılacağının bir işareti olarak kabul gördü. 

En son Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıldönümü vesilesiyle Türkiye'nin Bulgaristan Büyükelçiliği’nin düzenlediği koktey sırasında Delyan Peevski'nin etrafı HÖH’ün meclis grubu üyeleriyle sarılmasına ragmen Karadayı yalnız bırakılmıştı.