DERNEKLER BULENT ARINÇ’A NEDEN CEVAP VEREMİYOR?

17 Mayıs 2012 Perşembe |

Haftasonu Bursada gerçekleştirilen bir sempozyumda göçmen derneklerine yönelik sert sözler sarfeden Bülent Arınç’ın açıklamaları muhatap bulamıyor. Bursa’da ve Türkiye’nin diğer şehirlerinde kurulu göçmen dernekleri hala Arınç’ın eleştirilerine yanıt verebilmiş değil.
Nedeni ise derneklerin Arınç'a doğrudan yanıt vermekten çekinmesi.
Bursa dışındaki Balkan kökenli dernekler merkezi Bursa’da bulunan BRGK’dan (konfederasyon) cevap konusunda adım atmasını bekliyor
ancak Konfederasyonun böyle bir yanıtla kamuoyunun önüne çıkmaya hazır olmadığı belirtiliyor.  Bulgaristan Türklerinin Türkiye'deki en büyük STK'sı olarak gösterilen BAL-GÖÇ ise, en az sancı yaşayan dernek. Sözkonusu etkinliğe temsilci yollayan BAL-GÖÇ, Bülent Arınç’ın sözlerine dolaylı yollardan da olsa  muhatap oldu.  Genel Başkan Yüksel Özkan’ın açıklama yapması bekleniyor, çünkü iddialara göre Arınç, göçmen derneklerini, deyim yerindeyse ‘yokladı’.  Dernekçilerin ise, başkan ve yönetici düzeyinde AKP'nin Bursa'da ve Türkiye genelinde artan gücünden fazlasıyla çekindiği yorumları yapılıyor.  İşte derneklerin kendilerini savunamamasının nedeni bu.
Yoksa savunma yapılacak bir durum yok mu?

AJANS BG