Turkcell ve Türk Telekom, Globul'u almak istiyor

21 Kasım 2012 Çarşamba |


Turkcell ve Türk Telekom , bölgesel genişleme ve çevredeki yatırım potansiyellerini değerlendirme stratejileri kapsamında Bulgaristan’ın ikinci büyük mobil iletişim şirketi Cosmote Bulgaria Mobile EAD’nin (Globul) tamamı için bağlayıcı olmayan ön teklif verdiler.
Türk Telekom ayrıca, Globul’u da bünyesinde bulunduran Yunan OTE Group’un Bulgaristan’daki bir diğer birimi Germanos Telecom Bulgaria AD’nin tüm hisselerinin satın alınması için bağlayıcı olmayan teklif verildiğini açıkladı.
Güneydoğu Avrupa’nın en büyük telekom operatörü olan Yunan OTE, gelecek iki yıldaki 3.4 milyar euroluk borcunu refinanse etmek için Bulgaristan birimi Globul ve Germanos Telecom Bulgaria’nın satışını değerlendirdiğini Haziran ayı sonunda açıklamıştı. OTE’nin yüzde 40′ı ise Deutsche Telecom’a ait.Turkcell’den dün akşam KAP’a yapılan açıklamada, bu aşamada konu ile ilgili alınmış herhangi bir yönetim kurulu kararı bulunmadığı ifade edildi. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Temmuz ayı sonunda, kısa vadede açıklayacakları bir satın alma olmadığını belirtmiş ve “İş değerlendirme ekipleri değerlendiriyor olabilir ama Globul benim radarımda değil” açıklamasını yapmıştı.
Türk Telekom’un yeni Genel Müdürü Tahsin Yılmaz da Eylül ayı sonundaki açıklamasında, yeni vizyonları çerçevesinde dünyaya açılma ve büyüme için yakın coğrafyada satın alma fırsatlarını değerlendireceklerini açıklamış ve “Genel kurul tarafından yönetim kuruluna (satın almalar için) 300 milyon euroluk bütçe yetkisi aktarıldı. Türk Telekom’u hem Türkiye’de hem bölgede daha ileri noktaya getirecek her türlü fırsatı değerlendireceğiz” demişti.

http://ekonomiservisi.com