Mestanlı Belediye Başkanı:' İstifa eden hükümet Türkiye’den güç alarak Müslüman Türk kardeşlerinize eziyet etti'

18 Mart 2013 Pazartesi |


AK parti milletvekilinden HÖH'e soru: “Bulgaristan AB’ye girerken, niye oradaki Müslüman kardeşlerinizin ‘sıkıntıları yok’ diye imza verdiniz. Neden Türkçe’yi kullanmadınız”


Türkiye’deki Göçmenlerin saflarını bu kez de Hak ve Özgürlükler Hareketi’nde sıklaştıracakları görünüyor.
Önceki akşam Mestanlı Yöresi Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin yemeği adeta iktidar ve muhalefet partilerinin kapışmasına sahne oldu.
Dernek Başkanı Hasan Öztürk’den, BDP’li Sırrı Sakık’ın göçmenlere dönük sözlerine, “Bizden hain çıkmaz” karşılığı gelirken, Bulgaristan’a da, “Bizim Bulgaristan’a olan sevgimiz bitmez ama bizden Bulgar da olmaz” mesajı gidiyordu.

Özkan’dan HÖH’e destek…

BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan ise konuşmasında, Bulgaristan’da yeni kurulan soydaş partisine yakın olan Ankara’ya net bir tavır vardı.
Özkan, “Bizim derdimiz Ahmet Doğan, Lütfi Mestan ya da Kasım Dal değil. Bizim derdimiz orada birlik ve beraberliğimizin temsil edilmesi. BAL-GÖÇ, HÖH’ün yanındadır” diye konuştu.
Dr. Özkan’dan Sakık’a bir kez daha şu sözlerle gönderme vardı.
“Bizler kafatasçı, ırkçı, bölücü değiliz. Bizler Atatürkçüyüz, bu ülkenin sahipleriyiz. Kürtler de bizim kardeşlerimizdir. Siz de Kürtleri temsil etmiyorsunuz.”
Balkan Rumeli Konfederasyonu Başkanı Turhan Gençoğlu da, Türkiye’de oy kullanacaklar için sandık sayısının azaltılacağı duyumlarını aldıklarını belirterek, “Bu haberlere inanmak istemiyoruz” dedi.

Başkan’dan ağır suçlama…

Gecede kürsüye çıkan konuk Mestanlı Belediye Başkanı Akif Akif ise Bulgar ve Türk hükümetlerine ağır suçlamada bulundu.
Akif’in,“Bulgaristan’da istifa eden hükümetin Türkiye’den güç alarak Müslüman Türk kardeşlerinize eziyet ettiğini biliyorsunuz” sözleri geceye damgasını vurdu.

AK Partili vekile protesto…

Gecede yapılan siyasi konuşmalar katılanların canını sıktı.
Bursa’da bulunan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Anayasa’dan Türk ifadesinin çıkarılmak istendiğini hatırlattıktan sonra sözü Sakık’ın Balkan kökenlilere yönelik suçlamalarına getirdi.
“Biz dağdan gelip bağdakiler kovanlardanız. Balkan Türküyüz. Bizde bir laf vardır. İti serbest bırakırsanız önce sahibini ısırır. Ona suç bulmuyoruz. Kabahat buna fırsat verenlerde.”
Türkkan’a yanıtı ise AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk verdi.
Öztürk, Türkkan’ı hamaset yapmakla suçladı ve Bölücübaşını kastederek, “Size paketlenip teslim edildi ama asamadınız bile” diye konuştu.
Öztürk, HÖH’lü konuk belediye başkanını suçlamalarına da, “Bulgaristan AB’ye girerken, niye oradaki Müslüman kardeşlerinizin ‘sıkıntıları yok’ diye imza verdiniz. Neden Türkçe’yi kullanmadınız” diye sordu.
Öztürk’ün konuşması uzayınca, yemeğe katılanların çatal kaşıkları bardaklara vurarak protesto ettikleri gözlendi.

İhsan AYDIN, Olay