GERB'ten ayrılanlar yeni siyasi parti kurdu

30 Ağustos 2013 Cuma |

Bulgaristan’da ana muhalefet Bulgaristan’ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisinden (GERB) ayrılan milletvekilleri BASTA adında yeni bir siyasi parti kurdu.

Açılımı, Korku, Totalitarizm ve İlgisizliğe Alternatif için Bulgarlar Partisi anlamına gelen BASTA’nın kurucularından Emil Dimitrov, partinin Etropole şehrinde gerçekleştirilen inisiyatif komitesi toplantısından sonra yaptığı açıklamada „Amacımız, ülkede demokratik sürece geçilmesinden bu yana toplumun büyük bir bölümünü saran ilgisizlik halinden kurtulmak ve korkunun yerine onuru getirerek totalitarizme alternatif sunmak” dedi. 
Dimitrov, BASTA’nın lider partisi olmayacağını, satükoyu yıkmak için toplumun enerjisine ve imkanlarına inanan herkesin partisi olacağını belirtti. 
Partinin kurucuları arasında yer alan eski Tarım Bakanı Miroslav Naydenov ise, GERB partisinden en az 10 milletvekilinin kendilerine katılacağını iddia etti. 

 - BOYKO BORİSOV: GERB’İN LİSTELERİNE GİREMEYENLER PARTİ KURDU 
Gerb lideri Boyko Borisov, kurulan yeni partiyle ilgili yorumunda, kurucuların GERB’in listesine giremeyenler olduğunu söyledi. 
 Eski Tarım Bakanı Miroslav Naydenov’la ilgili “Dört yıl Bakan koltuğunda otur sonra da dönem sonunda yürütülen siyasetle razı olmadığını söyle” diyen Borisov, bu durumun normal olmadığını iafede etti. 
Yeni partiyi kuranlara başırı dilediğini söyleyen Borisov, böylece BSP ve HÖH’e yardım ettiklerini kaydetti. 
 BASTA partisinin resmi kaydının yapılmasının ardından Bulgaristan’da kayıtlı siyasi partı sayısı 183’e çıkacak. 
 Nahit Doğu