Avrupa Birliği'nin Sığınmacı ve Göçmen Politikasına Tepki

18 Temmuz 2014 Cuma |

Uluslararası Af Örgütü, Bulgaristan'an başkenti Sofya'da sığınmacı ve göçmen haklarına dikkat çekmek amacıyla eylem yaptı. 

Eylemde, Avrupa Birliği (Ab) ülkelerinin göçmen ve sığınmacılara sınırlarını kapatarak bu kimselerin yaşamlarını tehlikeye attığına dikkat çekildi.  

Örgütün eylemine 30 ülkeden 100'ye yakın üyesi katıldı. Gruptakiler, Sofya'nın ana caddelerinden Vitoşa'da, üzerlerinde "AB sınırlarında çekilen acılara hayır", "İnsan hayatını riske atmayın" ve "SOS" yazılı siyah tişortlerle sessiz yürüyüş düzenledi. 

Eylemciler amaçlarının Ab sınırlarında hayatını kaybeden ya da baskılara maruz kalan sığınmacıların ve göçmenlerin durumuna dikkat çekmek olduğunu belirterek, Ab üyesi ülkelerinin sınırlarını kapatma konusundaki kararlılığının göçmen ve mültecilerin haklarını ve hayatlarını riske attığını dile getirdi. 

Eylemlerinin sadece Bulgar hükümetine karşı olmadığını kaydeden örgüt üyeleri, AB üyesi ülkelerin Birliğin içindeki sığınmacıların yaşam şartlarını iyileştirme amaçlı harcamalardan çok, sınırları korumak için bütçe kullandıklarına işaret etti.
AA